10 redenen om Indonesië op je bucketlist te zetten


indonesiegroot
Er zijn van die landen waar je direct een klik mee hebt. Je voelt je er thuis – of in ieder geval heel erg welkom -, hebt er een onvergetelijke tijd en op het moment dat je het land verlaat weet je zeker dat je nog eens terug zal komen. Ik had dat met Indonesië. Wat een te gek land is dat zeg! Het is een populaire vakantiebestemming, dus veel Nederlanders zijn er al eens geweest. Mocht dat niet het geval zijn, dan geef ik je hierbij 10 redenen om Indonesië op je bucketlist te zetten.

1. Het verrukkelijke eten
De Indonesische keuken is bij veel mensen favoriet. En dat is natuurlijk niet voor niets! Aziatische mensen kunnen nou eenmaal fantastisch koken en in Indonesië kun je elke dag van de maand een ander gerecht uitproberen. Gadogado, nasi goreng, sate ayam… het is allemaal even lekker!

2. De enorme variatie aan eilanden
Indonesië bestaat uit meer dan 17 duizend eilanden, die allemaal iets anders te bieden hebben. Zo kun je op Sumatra orang oetans spotten en in Flores komodovaranen. Surfers kunnen hun hart ophalen op Bali en mensen die van een geschiedenis houden zijn op Java aan het goede adres. Het maakt dus niet uit wat voor type reiziger je bent, want er is altijd wel een stukje Indonesië te vinden dat aan jouw wensen voldoet 🙂

 3. De vriendelijke gastvrije bevolking
Misschien is het omdat Indonesiërs in karma geloven en zich daarom genoodzaakt voelen om goed te zijn voor hun medemens, maar de bevolking is hier echt super vriendelijk en gastvrij. Ben je de weg kwijt? Binnen no time staat er een hulptroep klaar om je de goede kant op te sturen. Heb je de bus naar het vliegveld gemist? Geen probleem; de hoteleigenaar brengt je wel even achterop de motor. Staat je favoriete gerecht niet op de kaart? Dan maken we dat toch even extra! Dit maakt het een heel prettig land om doorheen te reizen.

4. De prachtige natuur
Ik ben alleen op Java, Bali en Lombok geweest, maar oh my wat hebben ze daar een prachtige natuur! De nog actieve Bromo vulkaan, het blauwgroene kratermeer op het Ijen plateau, de mooie stranden op de Gili’s, de megagroene bergen en rijstterrassen op Lombok, de fotogenieke kustlijn van Bali. En dan zijn dit volgens mij nog niet eens de mooiste eilanden qua natuur. Ik heb foto’s gezien van Flores, Sumatra en Sulawesi waar mijn hartje nog veel sneller van gaat kloppen. Ik wil dan ook zeker nog eens terug om deze eilanden te gaan ontdekken!

 5. Comfort voor weinig
Wil je als budget reiziger ook eens in een mooie accommodatie overnachten voor een prima prijsje? Dan moet je in Indonesië zijn! Je hebt hier over het algemeen een supergoede prijs-kwaliteitverhouding. Zo kun je je voor een paar tientjes de koning(in) te rijk voelen in een heerlijk resort. Een welkome afwisseling op de schmutzige dorms die je misschien gewend bent ;).

6. Het relaxte sfeertje
De locals in Indonesië genieten met volle teugen van het leven en laten zich niet gek maken of opjagen. Zeker op de wat kleinere eilanden is dit het geval. Heerlijk toch, zo’n mentaliteit?! Daardoor kom je zelf ook direct in een relaxte vakantievibe terecht en kun je maximaal genieten.

7. Makkelijk reizen
Het land heeft een goede infrastructuur en het is ook heel gemakkelijk om van het ene eiland naar het andere te reizen. Naar de meeste bestemmingen gaan er genoeg binnenlandse vluchten, veerboten en watertaxi’s, dus je kunt prima eilandhoppen. Ideaal als je van wat variatie binnen je trip houdt.

8. Prima mix tussen ontspanning en inspanning
Vulkanen beklimmen, duiken, fietsen langs de rijstvelden, surfen of trektochten in de bergen… er zijn genoeg uitdagende activiteiten te ondernemen voor mensen die van actie houden. Maar ook om te ontspannen zijn er genoeg opties: badderen in hotsprings, zonnebaden op het strand of meditatielessen bijvoorbeeld. Een ideale mix tussen ontspanning en inspanning.

9. Bijzondere cultuur
Indonesië kent een grote variëteit aan religies, gebruiken en tradities. Zo is Bali overwegend Hindoeïstisch en Java islamitisch. Hierdoor is het lastig de cultuur te definiëren. Maar juist dat maakt het interessant. Tempels, moskeeën en kerken wisselen elkaar af. Dans en persoonlijke hygiëne staan over het algemeen hoog in het vaandel en je komt overal bloemenoffers en wierook tegen. Zo ontdek je telkens iets nieuws.

10. Spotgoedkope massages
Last but not least: de cheapass massages die op elke straathoek worden aangeboden. Voor een paar euro kun je een full body massage krijgen die vaak ook nog eens stukken beter is dan in Nederland. Ik maak hier altijd maar wat graag gebruik van en neem in dit soort landen het liefst elke dag een massage. Op en top genieten!!

Ben je al overtuigd om ook eens naar Indonesië af te reizen? Of spreekt deze bestemming jou niet aan?

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.