2015 in reizen

srilankaHet is nog maar halverwege december dus ik ben een béétje vroeg met dit jaaroverzicht van 2015. Maarrr…vanavond stappen we in het vliegtuig richting de Filipijnen en als ik terugkom is het alweer 2016. Tenminste; als de tyfoon zich daar een beetje gedeisd houdt, zodat we zorgeloos van onze vakantie kunnen genieten ;). Mijn laptop laat ik lekker thuis, ik wil even he-le-maal NIETS moeten daar. Daarom vandaag al mijn post over het reisjaar 2015.

Januari - Dubai, Sri Lanka, Malediven
Het jaar 2015 luidde ik in Sri Lanka in. Niet dat ik er veel van meegekregen heb, want in Sri Lanka vieren ze geen nieuwjaar. Daarbij zaten we in het meest saaie, sfeerloze stadje ever en moesten we de dag erop om 5.30 alweer op safari, dus doken we om 21.00 lekker ons bedje in. Happy new year! Deze trip was overigens wel supertof. We begonnen met een dagje Dubai, vierden Kerst op de Malediven en vlogen daarna dus door naar Sri Lanka om daar nog een toffe roadtrip per motor te maken. Een prima begin van het nieuwe jaar!!

malediven

Februari - Edinburgh
In februari zou ik met een vriendin op citytrip gaan naar Edinburgh. We wilden de stad zien, maar ook de Scottish Highlands en andere natuurgebieden in de omgeving. Schotland stond sowieso hoog op mijn wensenlijstje. Helaas moest ik deze trip cancelen, omdat mijn moeder de week ervoor heel plotseling overleed. Dit reisje moet ik binnenkort dus maar eens gaan inhalen.

Maart - Gent
Het weekendje Gent met vriendinnen stond al een tijdje gepland en wilde ik ondanks de heftige tijd toch door laten gaan. Ik had wel behoefte aan een weekend lekker eten, Belgische biertjes drinken, gek doen en stappen. En dat is gelukt! Wat is Gent toch een heerlijke stad om een paar dagen te vertoeven!

gent

April - Rome
Zoals jullie misschien wel weten, is Rome mijn favoriete stad aller tijden! Mijn vriend was er echter nog nooit geweest en ik wilde hem graag laten zien waarom ik het zo fantastisch vind. Als verrassing nam ik hem een lang weekend mee. Lekker slenteren door de ruïnes van het Forum Romanum, genieten van het lekkere eten, terrasjes pakken in de zon, de Paus gedag zeggen op het Sint Pietersplein…ik vond het weer net zo leuk als de eerste keer dat ik Rome bezocht!

rome

Mei - Corsica
In de meivakantie ging ik met m’n lover een weekje roadtrippen in Corsica. We waren er allebei nog nooit geweest, maar hadden er veel goede verhalen over gehoord. Onze verwachtingen waren dan ook hoog. Dat is natuurlijk gevaarlijk, maar ze werden zelfs nog overtroffen! Wat een heerlijk eiland is dit zeg! Zoveel mooie natuur en zó afwisselend! Van rotsige kustlijnen tot bounty stranden en van gletsjermeren tot diepe kloven. Corsica heeft mijn hart veroverd en ik wil zeker weten nog een keer terug om nog veel meer van dit machtig mooie eiland te zien 🙂

corsica

Juli/augustus - Verenigde Staten
Jaaaa eindelijk was het dan zover: een roadtrip door het westen van de States! Ook deze trip stond al jaren hoog op de bucketlist, maar omdat het zo’n dure bestemming is gingen andere oorden altijd voor. We toerden vier weken door dit gebied met zijn overweldigend indrukwekkende natuurwonderen. Ik was vooral onder de indruk van de nationale parken (we bezochten er 12!). Maar ook LA, San Francisco en Las Vegas vond ik te gek om eens te zien! Dit rondje is een echte must als je van natuur houdt. Tip: vergeet niet je ESTA te regelen als je naar de VS gaat, anders kom je het land niet in. Gelukkig hoorden wij dit nog net op tijd ;).

amerika

September –Den Bosch
Soms hoef je niet ver te reizen om er even helemaal tussenuit te zijn. Sterker nog: dit kan zelfs in eigen land! Nederland is klein, maar er zijn nog genoeg plekken die ik nog niet heb gezien. Zo ook Den Bosch, tot september dan. Ik was al langer nieuwsgierig naar deze stad en besloot er met wat vriendinnen naartoe te gaan voor een weekend vol Brabantse gezelligheid. Nou…daarvoor ben je in Den Bosch helemaal op de goede plek! Deze bestemming is gelijk gebombardeerd tot één van mijn favoriete steden in Nederland.

denbosch

Oktober - Leuven & Jordanië
Zoals ik al zei ben ik dol op Belgische steden en gelukkig ben je er vanuit Rotterdam met een paar uur rijden. Eerder deed ik al eens een mini-roadtrip naar Antwerpen, Brugge, Gent en Oostende, maar in Leuven was ik nog niet geweest. De hoogste tijd dus om hier eens een kijkje te nemen en het blijkt een prachtige stad te zijn!

leuven

Een week later zat ik in het vliegtuig naar Jordanië. In een week tijd bezocht ik de hippe stad Amman, het eeuwenoude Jerash en het toeristische Aqaba. Ik dobberde in de Dode Zee, sliep onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn, slenterde rond door wereldwonder Petra en genoot van de onderwaterwereld van de Rode Zee. Jordanië is ontzettend divers. Deze bestemming is absoluut een bezoekje waard!

jordanie

December - Filipijnen
En nu dus de Filipijnen! Ik ben al sinds jaar en dag groot fan van Expeditie Robinson, dat vaak op de Filipijnen gefilmd wordt, en ben dan ook reuze benieuwd naar deze exotische bestemming! We hebben ruim twee weken de tijd om een deel van deze eilandengroep te bekijken. De eilanden die op de planning staan zijn Palawan en Bohol. Op de laatste sluiten we dit mooie reisjaar af en luiden we 2016 in. Je kunt me de komende weken volgen via Instagram.

Enne...tips voor de Filipijnen zijn natuurlijk altijd welkom 🙂

6 thoughts on “2015 in reizen

 1. Jeetje, wat een heftig begin van het jaar voor jou. En fijn dat je de volgende maand toch bent weggegaan en zo hebt kunnen genieten, ondanks de verdrietige tijd waar je in zat. Een hele fijne tijd op de Filipijnen gewenst en een fantastisch 2016, met hopelijk alsnog die citytrip Edinburg!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hai Yvonne,

   Mijn blog lag even stil, maar thanks!
   Ik heb zeker een hele fijne tijd gehad op de Filipijnen, wat een heerlijk vakantieland is dat!
   Jij uiteraard ook een te gek nieuw (reis)jaar gewenst 🙂

   Reply
 2. Wat een leuke reizen heb je dit jaar gemaakt!
  Ik ben heel benieuwd wat je van de Filipijnen en in het bijzonder Palawan vind. Ik heb dit vorig jaar overgeslagen, maar staat heel hoog op mijn verlanglijstje

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   He Leoni,

   Ik ben net terug en vond het fantastisch!! 🙂
   Wat een heerlijk land zeg en zeker Palawan (in het bijzonder El Nido) heeft mijn hart gestolen.
   Zeker nog eens gaan dus!

   Reply
 3. Owh wat een bewogen begin van het jaar. Hopelijk kan je Schotland nog eens inhalen. Het is er echt prachtig. Edinburgh is zeker een aanrader en de HIghlands zijn prachtig.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Dat komt goed Arlette, ik wil sowieso nog eens naar Schotland om daar een roadtrip te maken (liefst op de motor).
   Heb je veel van het land gezien?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.