2016: een top reisjaar!

cropped-DSC01738.jpg

Sinterklaas zit al lang en breed weer op de boot richting Spanje en de kerstliedjes en –versieringen zijn niet aan te slepen. Er moet regelmatig weer gekrabd worden voordat we naar ons werk gaan en de verwarming draait overuren op deze winterse dagen. Het mag duidelijk zijn: het einde van 2016 is in zicht. Tijd dus om terug te blikken op mijn reizen van het afgelopen jaar. En laat het nou net een top reisjaar zijn geweest! 🙂

Januari – Filipijnen
Kerstmis en Oud & Nieuw vieren wij traditiegetrouw in het buitenland. Ik heb die periode natuurlijk vakantie en we hebben allebei een hekel aan dit soort feestdagen en alle verplichtingen die erbij komen kijken. Bovendien snakt mijn lijf naar een beetje zon zo middenin de winter. De keuze voor de Filipijnen was snel gemaakt, daar wilden we allebei graag naartoe. En wat was het een gave trip zeg, sodeju! We trokken ruim 2 weken rond over de eilanden Palawan en Bohol en zijn echt een beetje verliefd geworden op dit land. De kans dat we nog eens terug gaan naar de Filipijnen is groot!elnido5

Februari – India
Half februari startte ik mijn rondreis door Azië. India was de eerste bestemming die ik bezocht. Ik was al eens in het zuiden van het land geweest, waarna ik erg nieuwsgierig werd naar de rest van het land. Tijdens mijn tweede kennismaking met India bezocht ik de Gouden Driehoek (Delhi, Agra en Jaipur) en maakte ik kennis met het indrukwekkende Varanasi. Ik dacht dat ik het intense India wel zat zou zijn na 2 weken, maar het is zo’n bijzonder land dat ik het toch jammer vond om weer te vertrekken. Door verhalen van andere backpackers over fantastische hikes in het noorden van India, sluit ik een derde bezoek aan India niet uit.image3

Maart – Myanmar & Nepal
Myanmar was geen bestemming die hoog op m’n bucketlist stond. Maar als je dan toch ‘in de buurt’ bent, kun je ‘m natuurlijk net zo goed even meepikken ;). Ik heb er een heerlijke tijd gehad, mooie dingen gezien en vind de locals ontzettend hartelijk. Toch ben ik niet echt lyrisch over deze bestemming, voornamelijk omdat ik de ‘wow-factor’ miste.DSC_0501

In Nepal kwam mijn lover me opzoeken. We maakten een te gekke trekking door de Himalayas, verkenden de koningssteden Kathmandu, Bhaktapur en Patan en spotten veel wildlife in national park Chitwan. In eerste instantie had ik nogal gemixte gevoelens over Nepal. Ik was zwaar onder de indruk van de overweldigende natuur, maar vond de mensen niet zo leuk. Nu ik alles een beetje heb laten bezinken, kijk ik met heel veel plezier terug op Nepal en ben ik een stuk enthousiaster over dit land :). DSC03281

April – China
China was mijn laatste bestemming deze trip en tegelijk ook de meest bijzondere. Backpacken is hier een iets grotere uitdaging vanwege de taalbarrière en de Chinezen drijven je af en toe tot waanzin. Maar my oh my, wat heeft dit land een prachtige natuur en bijzondere bezienswaardigheden. Ik spendeerde de meeste tijd in Yunnan, de mooiste provincie van China. Andere hoogtepunten waren de Chinese Muur en de panda’s in Chengdu. Maar ook het karstgebergte bij Yangshuo, de rijstvelden van Longji en wereldstad Beijing waren te gek!DSC03374

Juli – Brazilië
Na 2 maanden in Nederland, stapte ik weer met m’n lover in het vliegtuig. Naar het land van de salsa, voetbal en mojito's ofwel: Brazilië! We acclimatiseerden een aantal dagen in Rio, wat mij betreft de mooist gelegen stad ter wereld! We bezochten de watervallen van Iguazu, vertoefden 4 dagen in de Pantanal en snorkelden in de heldere zoetwaterstromen van Bonito. Nadat we het prachtige Paraty hadden gezien, sloten we deze trip af met hiken en relaxen op het eiland Ilha Grande.rio5

Augustus – Colombia
Tsja…toen ging mijn wederhelft naar huis en ik vloog naar Colombia. Ik had torenhoge verwachtingen van dit land. Meestal is dat gevaarlijk, maar ik had het bij het rechte eind: Colombia is echt de natte droom van elke backpacker! De natuur? Ontzettend divers. De steden? Bruisend, gezellig en hip. De locals? De vrolijkste mensen op aarde. Voeg daar nog een aantal toffe activiteiten, lekker eten en een Caribisch tintje aan toe en je begrijpt dat iedereen fan is van Colombia.img_5919

Oktober – Italië
In de herfstvakantie vertrok ik met een vriendin naar Milaan, om een weekje te gaan hiken in de Dolomieten. Hier besefte ik weer hoe mooi Europa kan zijn. We maakten een aantal dagtochten in natuurpark Adamello Brenta en nationaal park Bellunesi en waren onder de indruk van het ruige natuurschoon. We genoten van het heerlijke Italiaanse eten, dronken wijntjes bij het haardvuur en gingen lekker vroeg naar bed. Ik kwam helemaal zen terug van zo’n weekje midden in de natuur.adamello

December – Mauritius
En nu is het aftellen tot de kerstvakantie. Echt, ik kan niet wachten met deze kou! Waar we heen gaan? Mauritius! Klinkt chic hè! Net als de Malediven staat dit bekend als ultieme honeymoonbestemming. Het was dan ook niet de eerste bestemming die in ons opkwam, maar we vonden een ticket voor een zeer betaalbaar prijsje. Na wat googelen bleek dat Mauritius meer te bieden heeft dan mooie stranden en luxe resorts. Natuurparken, watervallen, verlaten eilandjes, hiken, duiken...we hoeven ons niet te vervelen denk ik! Ik ben heel benieuwd of het wat is en heb keiveel zin dit eiland over 2 weken te gaan ontdekken!

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jouw mooiste reiservaring van 2016? Vertel!

 

 

 

6 thoughts on “2016: een top reisjaar!

  1. travel addict

   Post author

   Haha, ik mag inderdaad niet klagen 😉
   Florida klinkt ook niet verkeerd! Ook al nieuwe reisjes gepland om naar uit te kijken?

   Reply
 1. Ahh, wat heb je een heerlijk reiskaarten gehad zeg! Hele mooie bestemmingen.

  Mijn reiskaarten had een beetje twee kanten. De eerste paar maanden waren fantastisch, toen waren we nog in Zuid Amerika, maar eenmaal terug stond het maken van tripsjes zo goed als stil. Ben nog nooit (de laatste jaren dan) zo lang niet weggeweest. Maar we sluiten het jaar goed af met een tripje naar Krakau.

  Maar Mauritius! Heerlijk! Lekker genieten!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Linda!

   Je bent inderdaad al een tijdje niet weggeweest, maar hopelijk kon je nog even teren op die te gekke reis naar Zuid Amerika!
   Krakau wil ik ook nog heel graag naartoe, leuk! Ga je daar Oud & Nieuw vieren? Ik ben benieuwd naar je tips straks 🙂

   Mauritius heb ik heel veel zin in! Zijn jullie al plannen aan het smeden voor een verre reis in 2017?

   Liefs!

   Reply
 2. Wauw, wat had je een onwijs gaaf reisjaar! Veel mooie verre bestemmingen! Ik was dit jaar op Cuba, verkende Leuven en Valencia, maakte bijzondere herinneringen met mijn man en schoonouders in Canada en Amerika en maakte ook fijne wandelingen in de Dolomieten. Het jaar sluiten we af met Kerst in de Ardennen. Voor volgend jaar zat plannen, maar nog weinig concreet. Al lijkt IJsland 'm wel te gaan worden!!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Marcella!

   Dit jaar stond inderdaad in het teken van verre reizen bij mij, heerlijk 🙂
   Maar jouw ervaringen klinken ook totaal niet verkeerd! Mooie outdoor bestemmingen ook, ik hou ervan!
   Cuba trekt me nog steeds niet zo, vind jij 't een aanrader? IJsland is te gek!!

   Alvast een fijne Kerst en een heel goed nieuw reisjaar 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.