25 grappige feitjes over China/Chinezen

image1-7China was het land waar ik het meest nieuwsgierig naar was deze trip. Je hoort er zoveel rare, opmerkelijke dingen over en mijn beeld over de bevolking was nou niet bepaald positief voordat ik hierheen kwam. Heel bewust had ik dan ook nog geen terugvlucht geboekt. Ik was bang dat ik na twee weken gillend gek zou worden.

Maar de 30 dagen die mijn visum biedt blijken lang niet genoeg voor dit fantastische land. Jullie lezen het goed; ik ben zeer positief verrast door China en vind het op veel gebieden een fantastisch land! Natuurlijk ben ik wel eens geïrriteerd of gefrustreerd doordat alles misloopt qua communicatie, maar de 'klik' die ik bij Myanmar bijvoorbeeld miste, heb ik met China duidelijk wel. Vandaag deel ik 25 opmerkelijke feitjes over dit bijzondere land.

Wist je dat...

 1. Als je in China ergens onderweg naar de wc moet, je als vrouw in een open hok met z'n allen achter elkaar in een gleuf zit te pissen. Koekoek!
 2. Chinezen écht geen opvoeding hebben gehad: ze laten allemaal de deur open staan, lopen midden in de nacht naar elkaar te schreeuwen in hotelkamers, gaan nooit 1 centimeter opzij als je erlangs wilt en overtreden zo ongeveer elke (ongeschreven) regel die er is.
 3. Een dag doorbrengen in Beijing gelijk staat aan het roken van 21 sigaretten.
 4. De mensen in China helemaal niet zo vies zijn als ik dacht? Het gehalte aan boeren, slurpen en rochelen is hier zelfs lager dan in Nepal of India. Of ik ben er inmiddels zo aan gewend dat ik het niet meer hoor, dat kan natuurlijk ook 😉
 5. De elektrische scooter hier hot and happening is. Inclusief fancy prints. Ze kunnen het wel: een beetje aan het milieu denken 🙂
  image4-4
 6. De gemiddelde Chinees amper 3 woorden Engels spreekt, maar wel denkt dat elke toerist vloeiend Chinees praat. Het gebeurt bijna dagelijks dat iemand naast me komt lopen en minstens tien minuten hele verhalen vertelt, ook al heb je al tig keer je schouders opgehaald, je wenkbrauwen opgetrokken en "no Chinese" gezegd. Hilarisch!
 7. N.a.v. het bovenstaande zou je het niet zeggen, maar in China wonen meer Engels sprekenden dan in de VS.
 8. Het Chinese eten hartstikke vet is. Mijn maag trekt tot nu toe elke (belabberde) keuken, maar in China protesteert ie af en toe.
 9. De Chinezen me 100% meevallen. De meesten zijn hartstikke vrolijk, zeker als je de grote steden uit bent.
 10. Je hier echt 80.000 keer per dag gefilmd wordt. Overal hangen camera's: in bomen, lantaarnpalen, winkels, etc. Big brother is watching you!
 11. Chinezen net zo lui zijn als Amerikanen. Overal waar je met de auto kunt komen is het megadruk en zodra je meer dan 500 meter moet lopen zie je bijna niemand meer.
 12. Sommige kleine kinderen rondlopen in broeken met een (poep)gat bij hun kont. Kunnen ze alles 'lekker' vrij laten lopen.
 13. Die gekke spleetogen zelfs in de schone, frisse berglucht nog een mondkapje dragen. Stel je voor dat je per ongeluk wat dennengeur inademt!
 14. China één van de mooiere landen is die ik tot nu toe heb gezien.image3-5
 15. Hond hier niet meer zo populair is als gerecht. In plaats daarvan worden ze als huisdier gehouden en op de raarste manieren geverfd en aangekleed. Of ze daar nou blij mee moeten zijn...
 16. De commerciële instelling van Chinezen hier duidelijk is terug te zien: werkelijk OVERAL wordt een entreeprijs voor gevraagd. Je kunt geen berg, brug, meer of tempel bezoeken zonder (flink) te dokken.
 17. Iedereen hier de godganse dag met een selfiestick rondloopt en echt overal foto's/filmpjes van maakt. Om gek van te worden!
 18. De mensen hier opvallend vaak uit hun neus peuteren? Soms hele busritten lang!
 19. China maar 1 tijdzone heeft. En dat het daardoor op sommige plekken pas om 10 uur licht wordt? Of heel laat donker.
 20. Ik op straat geen eieren durf te bestellen sinds ik gehoord heb dat ze op sommige plekken in urine worden gekookt.
 21. Je de doodstraf krijgt in China als je een panda vermoordt. En terecht 😉
  image2-7
 22. Maar liefst 20 procent van de wereldbevolking in China woont.
 23. Ik buiten de ho(s)tels en tijdens het hiken om bijna geen blanken zie. China moet het duidelijk hebben van toerisme in eigen land.
 24. Ik net bijna out ben gegaan tijdens een Chinese massage. Lekker gênant weer; heel de zaak in rep en roer!
 25. Chinezen nogal van over-the-top-entertainment houden. Op verschillende plekken lijkt het 's avonds net Las Vegas of Salou, inclusief proppers, lichtshows, schaars geklede danseressen, jengelmuziek en getrommel. De locals worden er helemaal wild van.

En... kende je ze al? Of heb je zelf nog een leuke aanvulling op dit lijstje?

 

 

 

 

4 thoughts on “25 grappige feitjes over China/Chinezen

  1. travel addict

   Post author

   Haha ja erg hè?! En nummer 2 doen ze ook ongegeneerd met toeschouwers hoor :p

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.