3 plekken om helemaal tot rust te komen op reis

header tulum
Als backpacker leid je soms een druk bestaan. Ik in ieder geval wel ;). Als ik in een ander land ben, wil ik altijd zoveel mogelijk zien en doen. Tijd is kostbaar en daardoor ben ik het liefst van zonsopgang tot zonsondergang bezig met sightseeing, activiteiten of reizen. Aan het einde van de dag ben ik vaak zo uitgeput dat ik al om 22.00 uur op bed lig (of eerder :p). Maar soms is het natuurlijk best chill om een paar dagen helemaal niks te doen. Even zen worden na een paar volgepropte weken de toerist uithangen. En dat kan perfect op deze drie plekken!

Isla Ometepe, Nicaragua
Aan de rand van de prachtige koloniale stad Granada ligt het Meer van Nicaragua; het grootste meer van Midden Amerika. Het is zo groot dat je de overkant niet eens kunt zien. Per ferry reis je vanaf San Jorge in een uur naar Isla Ometepe, dat middenin het meer ligt. Naarmate de tocht vordert, domineren de twee vulkanen van het eiland steeds meer het zicht. Als je voet aan land zet, ervaar je direct een oase van rust. Zo’n sfeertje van ‘niets moet, alles mag’. Ik heb hier een paar dagen heerlijk in de hangmat en op het strand gelegen met een goed boek. En veel geslapen, want in Santa Cruz waar ik verbleef, was niets te beleven ’s avonds. Ideaal! Mocht je je gaan vervelen, dan kun je altijd nog het eiland verkennen per fiets of te paard of één van de vulkanen beklimmen.

Si Phan Don, Laos
Si Phan Don, ook wel Four Thousand Islands genoemd, is echt een plek waar je van houdt of die je haat. Deze verzameling eilanden ligt in de Mekong rivier en de omgeving is schitterend. Ik verbleef op het eiland Don Det. Verwacht hier vooral geen luxe; de bungalows zijn simpel, primitief en er is geen elektriciteit ’s avonds en ’s nachts. Ook geen gemotoriseerd verkeer trouwens. Er worden geen tours aangeboden en je kunt er zelfs niet zwemmen. Tenzij je niet vies bent het poepbruine water in de Mekong :p. Wat kun je dan wel? De omgeving verkennen (te voet of per fiets) en genieten van de prachtige natuur, zoals watervallen en stranden. Onderweg stop je bij één van de vele schattige tentjes om een stuk taart en een smoothie te verorberen en verder doe je gewoon lekker niks.

Tulum, Mexico
Tulum is een oude Mayastad op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Het ligt vlakbij de populaire badplaats Playa del Carmen, waar hordes toeristen de bloemetjes buiten zetten ’s nachts en waar de alcohol rijkelijk vloeit. Je verwacht dan ook niet zulke mooie, relatief rustige bountystranden te vinden op slechts een uurtje rijden hier vandaan. Niet dat Tulum niet toeristisch is, maar het strand is groot genoeg om je af te zonderen van andere zonaanbidders. Wat ook scheelt, is dat de meeste mensen een dagtrip maken naar deze op een klif gelegen plaats met zijn beroemde ruïnes. Boek een bungalow aan zee en je hebt het strand vanaf een uurtje of 5 bijna voor jezelf. Of beter: voor jou en je lief, want het kan er best romantisch zijn. Kaarsjes aan en gaan ;).

Wat is jouw favoriete relaxplek die je tijdens het backpacken hebt ontdekt?

 

2 thoughts on “3 plekken om helemaal tot rust te komen op reis

  1. travel addict

   Post author

   Allebei (nog) niet geweest, maar het vasteland van Maleisië staat nog wel on the list, dus ik zal 'm onthouden ;).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.