3 toffe activiteiten in Nieuw Zeeland

skydiveIn Nieuw Zeeland barst het van de toffe activiteiten, dat is één van de redenen waarom ik zo’n groot fan ben van dit land. Natuurlijk kun je de gebruikelijke outdoor sporten beoefenen, zoals wandelen, mountainbiken, canyoning, raften of kajakken. Maar er zijn ook een aantal originelere opties. Welke dat zijn? Lees mee met mijn drie favorieten!

Op avontuur in de Waitomo Caves
Tussen Auckland en Rotorua ligt een gigantisch grottenstelsel, dat gedeeltelijk voor het publiek is opengesteld. Je kunt voor de ‘omatour’ kiezen en per bootje naar binnen om de vele stalactieten, stalagmieten en de miljoenen glimwormen aan het plafond te bewonderen. Maar veel leuker en avontuurlijker is het om deze activiteit te combineren met een adventure sport. Zo kun je in een luchtband de ondergrondse rivier af drijven, waarbij je door smalle gangetjes, donkere tunnels en van watervallen sjeest. Of - en dit is wat mij betreft de leukste optie- je maakt een soort canyoningtocht door het grottenstelsel. Bij de Haggers Honking Hales Tour ontdek je al klimmend, abseilend, glijdend, kruipend, tijgerend en springend deze bijzondere plek. Voor mij was dit één van de hoogtepunten van het Noordereiland.

waitomo

Gletsjerwandeling
Nieuw Zeeland heeft bergen, vulkanen, meren, regenwoud… en gletsjers! De twee bekendste zijn de Fox Glacier en de Franz Josef Glacier. Ze liggen beide op het Zuidereiland op zo’n 25 kilometer bij elkaar vandaan. Je kunt ze natuurlijk vanaf een afstandje bekijken, maar het is veel leuker om de gletsjer op te gaan en een gletsjerwandeling te maken. Op beide plekken kun je kiezen voor een halve of een hele dag. Ik raad sterk aan voor een hele dag te kiezen, omdat je dan veel meer van deze bijzondere natuurwonderen ervaart.

Gewapend met een pikhouweel, klimschoenen met spikes en extra dikke handschoenen ga je van start vanaf de voet van de gletsjer en kan de tocht beginnen. Onder leiding van een aantal gidsen klauter je een stuk de gletsjer op en zie je het landschap continu veranderen. Het ijs wordt steeds witter of zelfs blauwachtig en je moet je door allerlei smalle tunnels en kloven wurmen, totdat je niks anders meer om je heen ziet dan ijs. En dat is prachtig! Welke van de twee gletsjers je kiest maakt niet zoveel uit, want ze zijn nagenoeg hetzelfde.

P1000995

Skydive
ALS je nog eens een parachutesprong wilt maken - en ik ben van mening dat iedereen dit zou moeten doen, want het is een te gekke ervaring die je van je leven niet meer vergeet – dan is Nieuw Zeeland het beste land hiervoor. Er zijn daar zo bizar veel mooie plekjes waar je jezelf ter aarde kunt storten vanuit een vliegtuigje! Maakt je jump toch een stukje unieker/waardevoller dan wanneer je een sprong maakt boven het regenachtige platteland van Texel. De goedkoopste optie is bij Lake Taupo op het Noordereiland, waar je tijdens zonsondergang een fenomenale view hebt over de bergachtige omgeving en het meer. Maar de aller gaafste optie is denk ik bij de Franz Josef Gletsjer. Daar schijnt het uitzicht echt niet normaal mooi te zijn boven alle hoge besneeuwde bergtoppen. Ik krijg meteen weer zin!

IMG_2940

Wat was jouw tofste activiteit in Nieuw Zeeland?

 

One thought on “3 toffe activiteiten in Nieuw Zeeland

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.