5 highlights Down Under

headeraustralieAustralië. Het is inmiddels alweer acht jaar geleden dat ik bijna een jaar door dit fantastische land mocht reizen en ik heb nog regelmatig heimwee. Naar de vrolijk rond hupsende kangoeroes, de relaxte mentaliteit van de inwoners, het enthousiaste ‘G’day mate!’, elke dag verrast worden met nieuwe schitterende plekjes, te gekke wandelingen door de mooiste nationale parken, de eindeloze roadtrips door de outback… zelfs aan de ranzige goon denk ik met weemoed terug. Op deze Blue Monday daarom 5 hoogtepunten van Australië die je niet mag missen!

1) De outback
Duh. Natuurlijk mag een bezoek aan het ‘rode centrum’ niet ontbreken. Nog steeds zijn er genoeg mensen die alleen de oostkust bezoeken. Uiteraard ook erg de moeite waard met zijn prachtige natuurschoon en toffe activiteiten, maar het echte Australië ervaar je naar mijn idee pas als je de outback intrekt. Ik bedoel; die grote rode rots in het midden is toch hét symbool van kangoeroeland?! Ik vond het in één woord ge-wel-dig om dagen door het absolute niets te rijden en het landschap toch continu te zien veranderen. En dan dus Uluru; absoluut een hoogtepunt van mijn reis. Samen met Kata Tjuta en de Kings Canyon (de twee andere bekende sights in The Red Center) is dit zeker de moeite van het omrijden waard.

P1050395

2) Karijini national park
Iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi is het nationale park Karijini aan de westkust. Ik schreef er al eerder een blog over dit tofste park van Australië, dat tussen Broome en Perth te vinden is. Dit park heeft vooral veel te bieden aan actieve avonturiers die van uitdagende wandelingen houden. Er zijn verschillende toffe hikes uitgezet door kloven, langs watervallen en door kristalheldere meren. Af en toe waande ik me in het paradijs, zo idyllisch waren de afgelegen kleurrijke poeltjes waar je kunt douchen in de waterval. Zet ‘m dus vooral on the list!

P1050974

3) Zeiltocht Whitsunday Islands
Natuurlijk is een bezoek aan Australië niet compleet zonder de onderwaterwereld van het Great Barrier Reef te ontdekken. Nu kun je een dagtrip maken vanuit Cairns, maar de kans is groot dat je dan teleurgesteld terugkomt. Het rif is daar op veel plekken beschadigd door de grote massa’s (lompe) toeristen die met hun flippers op het koraal dansen. Als je een driedaagse zeiltrip boekt, ga je ver de open zee op en kom je bij de mooiste stukjes die nog helemaal intact zijn en waar je talloze haaien, schildpadden en grote vissen ziet. Verder stop je op de mooiste eilandjes met de hagelwitte paradijselijke stranden, zoals Whitehaven Beach. Dit wil je voor geen goud missen!

P1040075

4) Tasmanië
Tasmanië wordt ook wel het kleine broertje van Nieuw Zeeland genoemd. Terecht, want ondanks de kleine oppervlakte heeft dit eiland een enorme diversiteit aan natuurschoon te bieden. Mooie stranden, ruige bergen, magnifieke vergezichten, kraakheldere bergmeertjes en veel wildlife. Het is the place to be om avontuurlijke hikes te maken, maar ook met de auto kun je op de mooiste plekjes komen. Tasmanië is een wereld op zich en nog helemaal niet zo toeristisch. Maar onbekend maakt onbemind gaat in dit geval absoluut niet op.

P1070664

5) Fraser Island
Mijn top 4 had ik zo samengesteld, maar over nummer 5 moest ik toch wel even nadenken. Worden het de Blue Mountains, Daintree national park, Perth of toch het bruisende Melbourne? Geen van allen; ik ga voor Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld. Je kunt er een 4wheel drive huren en zelfstandig een paar dagen over het eiland crossen. Niet alleen is het heel gaaf om als kamikaze door het fijne zand te scheuren met zo’n grote jeep, je komt ook nog eens op de mooiste plekjes. Zwemmen in kraakheldere meertjes, wilde dingo’s spotten, kamperen met een kampvuurtje…dit is het leven!

P1030840

Ik ben benieuwd naar jouw favoriete plek in Australië?

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “5 highlights Down Under

  1. travel addict

   Post author

   Dat is ook precies wat je moet doen daar: maandenlang rondreizen. Waarschijnlijk één van de redenen waarom je nog niet geweest bent haha.
   Werk, werk, werk...zucht 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.