5 hoogtepunten van mijn reis door Azië

FullSizeRender-2Inmiddels ben ik alweer 10 dagen terug van mijn Azië-avontuur. Het acclimatiseren was deze keer niet echt een probleem. Dat is het grote voordeel van terugkomen bij temperaturen van 25 graden en een heerlijk zonnetje :). Kon ik mooi gelijk nog even op mini-vakantie (een weekendje kamperen) voor ik weer aan het werk moest. Mij hoor je niet klagen 😉 Maar nu ik weer aan het werk ben en enigszins in m’n ritme kom, hoort het bloggen er natuurlijk ook weer bij.

Van veel mensen krijg ik de vraag wat nou hét hoogtepunt was deze reis. Ik heb er uitgebreid over nagedacht, maar zou niet 1 specifiek iets kunnen noemen. Wel heb ik een lijstje met hoogtepunten (in willekeurige volgorde), die ik graag met jullie deel. Lees je mee?

  1. De Chinese Muur

I know; het is een bééééétje cliché maar kom op: het is niet voor niets een wereldwonder! Niet zo gek toch, dat ik daar van onder de indruk ben. Deze ‘attractie’ stond al jaren op mijn lijstje en was één van de redenen waarom ik naar China wilde. Het gevaar met dit soort hoge verwachtingen is dat het ook vies kan tegenvallen. Daar was ik dus wel een beetje bang voor, zeker na alle horrorverhalen die ik las over de topdrukte op sommige stukken. Maar als je de muur bijna helemaal voor jezelf wilt, dan raad ik je aan naar de Badaling Ancient Wall te gaan. Niet te verwarren met het übertoeristische ‘gewone’ Badaling. Hostel Leo organiseert vervoer hier naartoe, maar je kunt natuurlijk ook een taxi regelen die je daar afzet. Het stuk is nog niet ontdekt door de massa en in de 4 uur die ik er was, heb ik slechts 3 andere mensen gezien. Heerlijk!

china1

  1. De Himalayas

Als liefhebber van hoge bergen en natuur was ik uiteraard helemaal in m’n nopjes in dit gebied. Vanuit het vliegtuig zien die besneeuwde bergtoppen er al heel indrukwekkend uit, maar als je er dagen doorheen loopt ervaar je de schoonheid van dit stukje aarde pas echt goed. Ik maakte een trekking van zeven dagen door het Annapurnagebied en dat was misschien wel de mooiste week van deze reis. Lekker actief bezig zijn, zoveel mooie vergezichten tegenkomen, af en toe een beetje afzien (vooral door de kou ’s nachts), geen afleiding hebben van iets of iemand, geen idee hebben wat zich in de buitenwereld afspeelt en helemaal tot jezelf komen. Daar kan geen enkele vorm van meditatie tegenop!

nepal

  1. De panda’s

Ieder ander die een soort van dierentuin op zijn lijstje met highlights zet, zou ik voor gek verklaren. Want dat is eigenlijk wat het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding is; een veredelde zoo. Maar ik vond het zó tof om mijn lievelingsdieren voor het eerst in real life te zien en deze koddige knuffelachtige beesten te observeren. Ik heb er de hele dag met een smile van oor tot oor rond gelopen, dus ja…bij mij verdient ie zeker een plekje op mijn favorietenlijstje.

china3

  1. Varanasi

Ik heb de afgelopen tien jaar al aardig wat verre oorden bezocht, maar nog nooit was ik in een stad die zo fascinerend is als Varanasi. Na mijn rondreis door het zuiden van India een paar jaar terug, wilde ik graag nog eens terug om het echte India (in mijn ogen dan) te ervaren. Nou, dat is zeker gelukt in deze bijzondere stad aan de heilige Ganges. Je wordt hier continu geconfronteerd met de dood en ziet het ene lijk na het andere voorbij gedragen worden of de brandstapel op gaan. Tel hier de smalle, smerige straatjes, de talloze ‘garage-sale-achtige shops’, de rondzwervende straathonden, koeien en geiten, de chaos, hectiek, armoede, de miljoenen tuktuks, riksja’s en scooters bij op en het beeld dat ik altijd bij India had is compleet. Wat mij betreft een absolute must voor iedereen die van reizen houdt!

india

  1. Yangshuo

Nummer 5 was lastig kiezen. De Taj Mahal vond ik ook echt wel heel tof, maar om nou 2 wereldwonderen te kiezen is ook zo afgezaagd ;). Daarom is het Yangshuo geworden; een plaatsje in het zuiden van China in een te gekke omgeving. Ondanks de vele regen die ik daar heb gehad, heb ik intens genoten van de supermooie omgeving met zijn vele groene karstbergen. Het gebied leent zich perfect voor allerlei outdoor activiteiten, zoals mountainbiken, kanoën en klimmen. Samen met de prachtige rijstvelden bij Longji in de buurt, behoort dit gebied tot één van de mooiste van China.

china5

Ben jij al eens op één van bovenstaande plekken geweest? Wat zijn jouw ervaringen?

2 thoughts on “5 hoogtepunten van mijn reis door Azië

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.