5x waarom het klaar moet zijn met de zomer

headerzomer

Ik ben een zonaanbidder. Een heel fanatieke zelfs! Zoals het een ware Nederlander betaamt, lig ik bij de eerste zonnestralen in maart al in m’n bikinitop in de tuin. Met een Corona in de hand en een zonnebril op m’n snufferd. Laat die zomer maar komen! Ik verzucht dan ook regelmatig dat ik maar wat graag wil emigreren naar een plek waar de zon ALTIJD schijnt. Wat moet dat heerlijk zijn! Maar terwijl ik nu met een tijdschrift in het park lig te genieten van een intens mooie nazomerdag, bedenk ik me dat het voor mij waarschijnlijk niet zou werken…


1. Work, work, work

Op dagen zoals deze ben ik zo productief als een doodgeknuppelde goudvis. Op de momenten dat ik voor de klas sta, gaat het nog wel. Maar verder komt er niks, maar dan ook echt helemaal niks uit m’n handen. Want ja, dat werk kan ook wel wachten tot een dag waarop het weer pijpenstelen regent. Zonde om binnen te zitten met dat mooie weer! Nu is dat in september niet zo erg, want die regenachtige dag komt snel genoeg. Maar ik begin het nieuwe schooljaar dus elk jaar met een giga achterstand. In mei en juni is het namelijk best vaak mooi weer en in de zomer ben ik druk met reizen. En zo onttrek ik me tijdens mooie dagen eigenlijk aan alle dingen die ik nou eigenlijk wél zou moeten doen, zoals het huishouden of klussen in ons nieuwe huis.

2. Je wordt er chagrijnig van
Niet van de zon zelf natuurlijk. Maar soms zijn er momenten waarop je het uitstelgedrag van punt 1 echt niet langer kan vertonen, omdat je een boze baas/opdringerige collega/klagende partner achter je aan hebt. Als je dan toch eindelijk de handen uit de mouwen steekt, baal je 10x zo erg dat jij binnen bezig bent terwijl de rest van je vriendengroep op het terras zit. En je verzwelgt in zelfmedelijden; het leven is tenslotte zo oneerlijk!
zomer3. Het is niet goed voor de lijn
Elke dag dat de zon schijnt is weer een feestje. Dat moet gevierd worden! Op het terras of in het park, met een wijntje erbij en een portie bitterballen of een kaasplankje. Ja, óók als dat weken op rij dagelijks het geval is. Tsja, dat zie je wel weer terug als je de volgende dag in je bikini op het strand ligt. Met een wijntje erbij natuurlijk, want ja: we moeten vooral blijven genieten nu het nog kan!

4. Je bent altijd blut
Dat al die wijntjes en andere versnaperingen nogal een aanslag zijn op je maandelijkse uitgaven, hoef ik denk ik niet uit te leggen. Wel? Lees punt twee dan nog maar eens door…

5.Het is slecht voor de huid
Hierbij doel ik niet op de kans om huidkanker op te lopen. En ik verwijs ook niet naar de langetermijneffecten en het gevaar dat je er over 20 jaar net zo bijloopt als tante Sjaan met d’r oranje verlepte huid. Nee, ik ben zo verstandig om af en toe zonnebrand te gebruiken. Af en toe ja, want ik krijg er altijd puisten van. En daarom vervloek ik dat spul. Maar ja, als ik moet kiezen tussen puistjes of kanker/rimpels, dan toch maar de eerste optie ;). Gelukkig hebben we daar in de winter geen last van.

Dus… misschien zijn die 4 seizoenen toch zo gek nog niet. Heb je ook weer een legitiem excuus om elke lente, herfst én winter op vakantie te gaan. Want die vitamine D is natuurlijk van levensbelang, daar kun je echt geen twee maanden zonder!

 

 

 

 

4 thoughts on “5x waarom het klaar moet zijn met de zomer

 1. Ow dit is heel herkenbaar, behalve dat ik bij punt 2 chagrijnig wordt omdat ik door de puinhoop thuis geen spullen meer kan vinden en ik niet weet waar ik als eerste moet gaan schoonmaken, omdat alles even vies lijkt, haha. Toch blijf ik genieten van de zon en deze temperaturen, maar het schijnt vandaag de laatste dag te zijn... wie weet komt al het bovenstaande dan toch gauw goed. 🙂

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Haha, ik ook hoor Yvonne 😉 Dan maar wat achterstallig werk en rotzooi, iedereen is wel een stuk vrolijker als de zon schijnt!
   Enne...vandaag aan de slag dan he, met de grote schoonmaak- en opruimsessie :p

   Reply
 2. Haha, leuk geschreven! Maar baal nu toch wel een beetje dat de zomer echt over lijkt te zijn. En wat betreft zonnebrand, ik kreeg eerst ook altijd puistjes, totdat ik Vision ging gebruiken. Die weleens geprobeerd?

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Ja, jammer he? Al valt het dit weekend nog mee; heerlijk zonnetje 🙂
   Nee, dat merk ken ik niet. Ga 'm onthouden voor volgend jaar, thanks!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.