7 redenen om Nieuw Zeeland op je bucketlist te zetten

IMG_0993Niet voor niets staat het land van de kiwi’s bij veel reizigers in de top 3 van mooiste landen die ze ooit gezien hebben. Bij sommige bestemmingen hoor je nogal gemengde reacties en dat is logisch, want smaken verschillen. De één houdt van avontuurlijk en back to basic, de ander gaat voor luxe en ontspanning. Maar ik ken serieus niemand die teleurgesteld of niet enthousiast is over Nieuw Zeeland. En dat is best bijzonder! Maar wat maakt dit langgerekte eiland nou zo populair, waarom sluit iedereen het direct in zijn hart als ze er zijn? Hieronder 7 redenen om dit geweldige land te bezoeken!

 1. Het is er adembenemend mooi
  De natuur in Nieuw Zeeland is van een allesoverheersende schoonheid. Het zijn niet slechts een paar toeristische plekken die mooi zijn, maar echt álles is mooi. Het lijkt wel of de bergen hier nét een stukje imposanter zijn dan elders, de vulkanen nóg kleurrijker, de valleien uitgestrekter en de meren blauwer. Autorijden is hier totaal geen straf, want de routes zijn stuk voor stuk de moeite waard. En dan zijn er ook nog superveel mooie stops onderweg!
 1. Makkelijk te bereizen
  Nieuw Zeeland is een westers, goed ontwikkeld land en dat heeft zo z’n voordelen. Een goede infrastructuur, duidelijke bewegwijzering en tal van bedrijven waar je een auto of camper kunt huren. Ook is er veel keuze in het type accommodaties en eettentjes en het is natuurlijk erg handig dat Engels de voertaal is. Ik kan werkelijk geen enkele belemmering bedenken die het rondreizen hier lastig maakt.
 1. Veel diversiteit
  Ik denk dat er maar weinig landen zijn die zoveel diversiteit te bieden hebben op zo’n kleine oppervlakte. Bergen, gletsjers, fjorden, regenwoud, vulkanen, stranden…name it and New Zealand got it. En dat alles op een paar uur rijden van elkaar. Zo kun je ’s ochtends ijsklimmen of wandelen op een gletsjer en ’s middags lekker bijkomen op het strand. Ideaal als je van een beetje afwisseling houdt.
 1. Toffe activiteiten
  Voor adrenalinejunkies en outdoorfans is Nieuw Zeeland de hemel! Je kunt hier zoveel toffe activiteiten ondernemen, het is teveel om op te noemen. Een greep uit het aanbod: skydiven, bungyjumpen, canyoning, klimmen en abseilen, raften, kajakken, hiken, mountainbiken, zwemmen met dolfijnen of zeehonden, whalewatching, helikoptervluchten…als je een beetje budget hebt, hoef je je geen dag te vervelen ;).
 1. Vriendelijke mensen
  De Kiwi’s behoren wat mij betreft tot de meest relaxte mensen ter wereld. Een beetje zoals hun noorderburen in Australië, maar dan nog een tikkeltje behulpzamer, down to earth en gastvrij. Wij hebben heel vaak bij mensen thuis geslapen, we werden uitgenodigd voor etentjes en konden zelfs couchsurfen bij mensen die zelf op vakantie waren. Super toch?!
 1. Veiligheid
  Nieuw Zeeland is één van de veiligste landen ter wereld. Criminaliteit komt er nauwelijks voor. Natuurlijk moet je in de grote steden een beetje op je hoede zijn voor zakkenrollers, zoals dat in elk land het geval is. Maar op het platteland vertrouwt men blijkbaar iedereen, want de meeste huizen en auto’s zijn nooit op slot. Tenzij mensen op vakantie zijn misschien. Dat kun je je toch niet voorstellen in Europa?
 1. De lekkerste burgers ter wereld
  De laatste reden om Nieuw Zeeland op je wishlist te zetten, is het wereldberoemde hamburgerrestaurant Fergburger in Queenstown. Iedereen die hier is geweest, weet waar ik het over heb. Het is niet dat ze er nou hele speciale gerechten hebben, maar die burgers zijn gewoon onbeschrijflijk lekker! Ik ken mensen die er gingen ontbijten, lunchen en dineren. Niet overslaan dus als je in de buurt bent!

One thought on “7 redenen om Nieuw Zeeland op je bucketlist te zetten

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.