All time favourites op reis

skydiveEén van de leuke dingen aan reizen is dat je elke dag kunt doen wat je leuk vindt. Waar de ene persoon een week lang op hetzelfde ligbed aan het zwembad te vinden is om eindelijk die stapel boeken te lezen waar hij de rest van het jaar geen tijd voor had, gaat de ander drie weken op fiets- of wandelvakantie. Voor mij zijn het vooral de activiteiten die je thuis niet kunt doen (omdat het hier niet mogelijk/te duur/niet zo spectaculair is als elders) die het reizen zo bijzonder maken. Vandaag deel ik mijn all time favourite activiteiten op reis.

Hiken
Deze activiteit vind ik toch wel het allerleukste om te doen, mede doordat het bijna overal kan en er vaak geen kostenplaatje aan hangt. Hiken werkt voor mij echt als een soort meditatie. Net als hardlopen is het de ideale manier om je kop leeg te maken. Even helemaal nergens aan denken, opgaan in het ritme van je voetstappen en één zijn met de natuur. En dan het liefst in een bergachtig gebied, omdat je daar vaak op de mooiste views wordt getrakteerd. Mijn favoriete bestemmingen om te hiken zijn dan ook Nieuw Zeeland, Patagonië, Canada en Corsica. Stuk voor stuk landen waar ik absoluut nog eens naartoe wil om meer trekkingen te doen.

hiken

Duiken en snorkelen
In 2008 haalde ik mijn open water brevet in Australië en ontdekte ik hoe ontzettend mooi en rustgevend de onderwaterwereld is. Drie jaar later besloot ik ook mijn advanced brevet te halen in Bali, zodat ik voortaan dieper mocht duiken en ook nachtduiken aan mijn repertoire kon toevoegen. Ik probeer minimaal 1 keer per jaar op een mooie locatie te scubadiven. Dat heeft me al op veel mooie en bekende duikspots gebracht, onder andere op Borneo en de Galapagos eilanden en in Thailand, Vietnam en Egypte. De komende jaren hoop ik nog meer te gekke duikbestemmingen aan mijn lijstje toe te voegen!

Adrenaline activiteiten
Ik moet toegeven dat ik niet meer zo’n durfal ben als tien jaar terug, maar nog steeds vind ik activiteiten waarbij er een stoot adrenaline vrijkomt helemaal de bom! Bungeejumpen, parachute springen, canyoning/abseilen, hoogteparcoursen, met witte haaien duiken… ik heb het allemaal (soms meerdere keren) gedaan. Het gevoel dat je krijgt als je iets eigenlijk niet durft en dan toch de sprong in het diepe waagt (soms letterlijk) vind ik zó fijn! Daarom probeer ik dit soort activiteiten ook regelmatig te blijven doen. Pret gegarandeerd 🙂

bungee

Zwemmen met zeehonden/dolfijnen/walvishaaien
Dit zijn drie activiteiten die ontzettend veel indruk hebben gemaakt en waar ik nog regelmatig met een grote glimlach aan terugdenk. Het zwemmen met dolfijnen en zeehonden deed ik in Kaikoura in Nieuw Zeeland, beide op open zee met dieren in het wild. De ontmoeting met de dolfijnen was een ervaring op zich, maar de ‘speeluurtjes’ met de zeehonden vond ik nog toffer! Omdat deze dieren van nature erg nieuwsgierig zijn, komen ze de hele tijd naar je toe om je uit te dagen. Je hebt dus echt een beetje interactie met ze. Zwemmen met walvishaaien deed ik dit jaar op de Filipijnen. Hoewel het erg toeristisch is, blijft het super bijzonder om deze gigantische zoogdieren van zo dichtbij te bewonderen.

Wildlife spotten
Of het nou gaat om The Big Five in Afrika, beren/elanden/walvissen in Canada of apen en krokodillen in de Amazone; ik vind het allemaal te gek! Het dierenrijk kan zo fascinerend zijn. Daarom vind ik bestemmingen waar je wildlife kunt spotten eigenlijk bij voorbaat al fantastisch. Met als ultieme winnaar in mijn reiscarrière Zuid Afrika. Voorheen trok het continent Afrika me nooit zo, maar sinds ik vorig jaar een roadtrip maakte (http://www.traveladdict.nl/zuid-afrika/) door dit veelzijdige land, is mijn bucketlist (http://www.traveladdict.nl/de-never-ending-bucketlist/) weer aangevuld met een hoop extra landen.

wildlife

Activiteiten op het water
Raften, surfen, kanoën, jetskiën… eigenlijk vind ik elke wateractiviteit leuk. Kanoën is soms de ideale manier voor sightseeing in bepaalde gebieden en vind ik daarom altijd een prima activiteit. Voor surfen heb ik niet echt talent, maar toch blijf ik het hardnekkig proberen als ik de kans krijg. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen ;). En raften vind ik vooral te gek als er genoeg actie bij komt kijken. Minimaal op niveau 3 dus!

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jouw favorieten. Waar word jij het meest gelukkig van op reis?

One thought on “All time favourites op reis

  1. Absoluut hiken! En ben het helemaal met je eens: het werkt zo mediterend.
    Verder ben ik niet zo stoer dat ik durf te bungeejumpen enzo en ben niet zo'n held met watersporten. ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.