Backpacken in Nicaragua? Pak dan deze reisroute!

nicaraguaNicaragua wordt als bestemming vaak over het hoofd gezien door de ongekende populariteit van buurland Costa Rica en het nabijgelegen Guatemala. Zonde, want Nicaragua is minstens net zo mooi en door het gebrek aan massatoerisme nog een stuk authentieker. In 2 tot 3 weken tijd kun je een prachtige route afleggen langs de meest bijzondere bezienswaardigheden. Komen ze!

Somoto (1 dag)
In dit klein stadje tegen de grens met Honduras is niet veel te beleven, maar zeker een bezoek waard. Hier vlakbij ligt namelijk de Somoto Canyon; een 8 kilometer lange kloof in een prachtige omgeving. Je kunt er een fantastische tour door de canyon maken, waarbij je delen moet hiken, zwemmen, springen, klauteren en varen. Persoonlijk vond ik dit echt een van de hoogtepunten van Nicaragua 🙂
granada3

Leon (3-4 dagen)
Deze rauwe, ietwat alternatieve stad is een beetje het Berlijn van Midden-Amerika. Het is er lekker ongepolijst en het stikt er van de leuke koffietentjes en clubs. Leuk om een dagje rond te slenteren en de oude, koloniale gebouwen te bewonderen.
Je kunt vanuit hier ook een te gekke meerdaagse hike maken. Je kampeert dan in de krater van een vulkaan en onderweg kun je sandboarden van de Cerro Negro vulkaan en zwemmen in een kratermeer. Heel leuk!

Granada (3-4 dagen)
Granada is mijn favoriete stad in Midden-Amerika. Het is er zo fotogeniek, met al die kleurige gebouwen en levendige straatjes! Bovendien hangt er een heerlijke laid-back sfeer. Trek er een voor dag uit om dit koloniale stadje te verkennen. Ook leuk: kanoën op het meer van Nicaragua tussen honderden kleine eilandjes. Vanuit Granada kun je een dagtrip maken naar het dorpje Massaya en de gelijknamige –nog actieve- vulkaan. Wat ik ook heel leuk vond is overnachten in het Treehouse net buiten de stad. Je waant je hier in the middle of nowhere en valt in slaap onder luid gezang van de vele brulapen.
granada2

Isla Ometepe (2-3 dagen)
Dit eiland bestaat uit 2 vulkanen en ligt in het meer van Nicaragua. Het is voor veel backpackers een favoriete bestemming vanwege de relaxte sfeer die er hangt. Je hoeft hier dan ook niet veel te doen, al raad ik wel aan een dagje fietsen te huren of een van de vulkanen te beklimmen.

San Juan del Sur (2 dagen)
In dit surfersparadijs moet je uiteraard proberen een paar golven te trotseren. Maar ook als je niet zo van water houdt is San Juan een leuke plek om mee te pakken. Wandel naar het uitzichtpunt met Jezusbeeld voor een mooi panorama over de baai, drink een cocktail op je strandbed of feest tot diep in de nacht.
sanjuan

Nicaragua is ook nog eens retegoedkoop en de locals zijn er supervriendelijk. Kortom; de ideale bestemming als je zo’n 2 tot 3 weken de tijd hebt en graag naar Midden-Amerika wilt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.