Reisroute Brazilië 3 weken

image

Zoals jullie begin dit jaar konden lezen, prijkten China, Colombia en Brazilië bovenaan mijn bucketlist. China mocht ik in april al afvinken en vandaag ben ik aangekomen in Colombia. Dat betekent dat we Brazilië alweer achter ons hebben gelaten. Time flies! De hoogste tijd dus om terug te kijken op de afgelopen 3 weken. Lees je mee welke plekken we hebben bezocht, wat we hebben gedaan en wat we er uiteindelijk van vonden?

Rio
Ons Brazilië-avontuur startte en eindigde in deze wereldstad. En hoewel we beiden geen stedenfans zijn, waren we erg onder de indruk van Rio. Kaapstad mag dan de reputatie hebben mooi te liggen, maar de Zuid Afrikaanse stad valt in het niet vergeleken bij Rio. Man man, wat een uitzicht heb je vanaf de Suikerbroodberg en Corcovado. Subliem! Verder bezochten we wereldwonder Cristo, slenterden we door de sfeervolle koloniale wijk Santa Teresa, dronken we biertjes in Lapa, werkten we aan onze teint op de stranden van Copacabana en Ipanema en bezochten we Rocinha; Rio's grootste en bekendste favela. Voor ons ongekend dat we ons 4 dagen lang hebben vermaakt in 'de stad'!

image

Iguazu
Nog een wereldwonder, maar dan van de natuurlijst: de beroemde watervallen van Iguazu. Zelf had ik ze 3 jaar geleden al gezien, maar ik vond het helemaal niet erg om nog eens terug te gaan. Het blijft verdomd indrukwekkend en mooi! Een absolute must-see, zowel van de Argentijnse als van de Braziliaanse kant.

image

Pantanal
Als je naar Brazilië gaat, mag de Amazone of de Pantanal niet in je reisplan ontbreken, zo lees ik continu. Omdat ik al eens in de Amazone geweest ben en veel mensen de Pantanal hoger aanschrijven, kiezen we voor deze optie. Met een tour gingen we 4 dagen naar het zuidelijke deel van de pantanal en deden we elke dag een aantal excursies. Een trekking, piranha's vissen, paardrijden, bootje varen en meer van dat soort zaken. Op zich best leuke activiteiten, maar ik vond het gebied zelf en het wildlife echt vies tegenvallen. Zowel in diversiteit als in kwantiteit. Veel meer dan kaaimannen, capibara's, papegaaien en neusbeertjes ga je waarschijnlijk niet zien. Bij ons kwam er nog wel een puma voorbij rennen tijdens de trekking, maar voor ik met m'n ogen kon knipperen was ie al weg. En dat terwijl de andere groep een jaguar en een tapir had gespot, de lucky bastards! Dat is natuurlijk het nadeel van wilde dieren, je kunt ze niet bestellen. Maar persoonlijk vond ik de Amazone indrukwekkender en zou ik de Pantanal niet echt aanbevelen.

image

Bonito
Dit plaatsje ligt ook nog in het Pantanalgebied en staat vooral bekend om het snorkelen in zoet (heel helder) water. Absoluut mooi, want het lijkt net of je in een aquarium zwemt. Maar tegelijkertijd ook ongeveer het enige wat je kunt doen in dit plaatsje. En dat voor exorbitant hoge prijzen!

image

Paraty
Zelden ben ik in een stad geweest die zo fotogeniek is als Paraty. Autovrije straten vol kinderkopjes, schattige kerkjes, kleurrijke huizen, gezellige terrasjes, een overschot aan eettentjes. En heel veel toeristen haha. Langer dan een dag heb je hier niet nodig, want het is niet zo groot en verder is er ook niet veel te beleven.

image

Ilha Grande
Je laatste dagen op een eiland spenderen is altijd goed, zo dachten we. Ilha Grande heeft echter meer te bieden dan zon, zee, strand en cocktails. Zo kun je er ook prima hiken! Het binnenland is namelijk heel groen...én heuvelachtig! Niet op je slippertjes gaan dus ;). Voor ons was Ilha Grande de perfecte combi tussen actief doen en relaxen. Ik denk stiekem zelfs onze favoriete bestemming van dit land!

image

En... moet ie op je bucketlist?
Hoewel we ons prima hebben vermaakt in Brazilië en we Rio, Iguazu en Ilha Grande echt de moeite waard vinden, zou ik het land niet direct aanraden. Eigenlijk om de simpele reden dat de rest van Zuid Amerika gewoon veel meer moois te bieden heeft. Uiteindelijk betaal je toch best een klap geld, voor iets wat je grotendeels in Europa ook kunt vinden. Maar als je van stranden en steden houdt, kan het zomaar dat jij er wel helemaal weg van bent.

Vertel, spreekt Brazilië jou aan als bestemming?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.