Citytrip Sevilla

header sevillaEén van de leuke dingen aan wonen in Nederland is dat je in een mum van tijd in het buitenland bent. Tegenwoordig vlieg je voor een prikkie naar de leukste steden, waardoor het steeds gemakkelijker en verleidelijker wordt regelmatig een citytrip te maken. Ben je al eens in Barcelona, Madrid en Valencia geweest en idolaat van Spanje? Ga dan ook eens een lang weekend naar Sevilla, de hoofdstad van Andalusië. Deze stad wint steeds meer aan populariteit. En terecht!

Historie alom
Sevilla is zo’n typische oude stad die historie ademt en dat maakt het een erg sfeervolle plaats. De stad heeft het grootste historische centrum van Europa en de meeste bezienswaardigheden (musea, paleizen, kathedralen, parken) liggen in het gezellige drukke centrum. Hier kun je ook prima winkelen of neerstrijken op één van de ontelbare terrassen voor tapas met sangria.

Santa Cruz
De Joodse wijk Santa Cruz met zijn kronkelstraatjes en smalle steegjes is een wereld op zich en tevens de meest toeristische wijk. Hier ga je voor je gevoel echt even terug in de tijd. Slenter wat rond in de pittoreske straatjes en bezoek de oude kathedraal met zijn bekende klokkentoren Giralda. Je kunt deze toren beklimmen en genieten van een geweldig uitzicht over de stad, of je aanschouwt het imposante bouwwerk gewoon vanaf de buitenkant.

Plaza de España
Mijn favoriete plek in de stad is Plaza de España. Dit plein, in de vorm van een halve cirkel, vormt een prachtig plaatje met zijn vijvers en fonteinen. Straatartiesten proberen hier een centje bij te verdienen door hun kunsten te vertonen en locals zoeken verkoeling in de schaduw op de trappen. Naast het plein ligt het Maria Luisa Park; de ideale plek om te picknicken, een wandelingetje te maken of een middagdutje te doen.

Overige bezienswaardigheden
Kun je er weer tegenaan? Bezoek dan ook de Torre de Oro (toren van goud, die overigens gewoon van steen is), ga naar een wedstrijd stierenvechten in de arena van El Arenal of slenter door de gezellige volkswijken Triana of Macarena. Met een beetje geluk zie je hier een uitvoering van de Flamenco, uitgevoerd door locals die spontaan een dansje wagen op straat.

Party hard
Sevilla heeft ook een te gek nachtleven! Sommige tenten zijn wat lastig te vinden, maar je kunt je gemakkelijk aansluiten bij één van de pub crawls die bijna alle hostels organiseren. Op deze manier beland je in de leukste kroegjes en (openlucht)discotheken, vaak in gezelschap van een leuke groep jonge mensen. Ik heb er op deze manier een paar memorabele nachten beleefd.

Een laatste tip: bezoek Sevilla niet hartje zomer, zoals ik. De temperaturen lopen dan vaak op tot boven de 40 graden en zonder strand of meer in de buurt, is dat nét iets teveel van het goede. In mei/juni of september/oktober is het er beter vertoeven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.