Colombia; con mucho gusto!

image5Ik ben nu een week in Colombia en meteen al razend enthousiast over dit land!! Man man, wat een toffe bestemming zeg! Ik begin bijna spijt te krijgen dat ik niet mijn hele zomervakantie in Colombia kan besteden, in plaats van Brazilië erbij te pakken. 'Waarom dan precies?' hoor ik je denken. Komt ie: de vrolijke mensen, huisjes in alle kleuren van de regenboog, het klimaat (altijd goed weer!), de mooie natuur, de perfecte stranden, de relaxte sfeer die overal hangt, lekker eten, veel cocktails. En dan is het ook nog eens allemaal spotgoedkoop. Dus ja... what's not to like?!

In Caribische sferen
Mijn eerste kennismaking met Colombia was in Cartagena. Een prachtige kleurrijke stad aan de Caribische kust in het noorden. Maar ook een soort Salou waar de jongere backpackers helemaal van god los gaan en dag in dag uit feesten en zuipen. Not my cup of tea anymore. Ik voelde me dan ook voor het eerst echt oud. Maar gelukkig behoort een biertje/cocktail op het terras en mensen kijken ook tot de mogelijkheden. Toch had ik het er na een dagje wel gezien.

image1

Chillen
Na de drukte in Cartagena was het tijd voor rust en stonden de Rosario eilanden op het programma. Lekker een paar dagen zwemmen, zonnen en snorkelen bij de prachtige strandjes met kraakhelder water. En een avondje meedansen met de locals op een primitief dorpsfeest met een openluchtdiscotheek. Een prima bestemming die ik zeker zou aanraden als je Colombia bezoekt.

image2

Tayrona
Maar dé highlight van het noorden is wat mij betreft Tayrona National Park. Dit natuurpark ligt aan de kust en staat vooral bekend om zijn mooie stranden. Je kunt er per boot naartoe vanuit Santa Marta, maar veel leuker is het om door de jungle te hiken en er te overnachten. Je kunt terecht in hangmatten, tenten, bungalows of je eigen tent meenemen. Ik vond het echt supervet!

image3

Time flies
Na nog een half dagje sightseeing in Santa Marta zat mijn tijd in het noorden van Colombia er alweer op. Helaas, want er zijn nog meer mooie bestemmingen daar. Zo heb ik veel goede verhalen gehoord over Palomino, Minca en de San Andrés eilanden. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

Momenteel zit ik in Medellin, wat mij iets te massaal en druk is. Vandaag een uitstapje gemaakt naar de granieten monoliet El Piedra (met fantastisch uitzicht) en het übervrolijke dorpje Guatapé. En nog even een tripje met de kabelbaan gedaan in Medellin. Deze behoort gewoon tot het metronetwerk. Vanuit de lucht heb je een mooi uitzicht over de stad en op de sloppenwijken die er vlak onder liggen. Best tof!

image4

What's next...
Morgen houd ik het voor gezien hier en ga ik door naar Salento, waar ik een paar dagen wil gaan hiken in het Los Nevados NP. Verder staan de Tatacoa woestijn, het outdoorwalhalla San Gil en Bogota nog op de planning. Stuk voor stuk zin in!! Ik ben reuze benieuwd wat voor moois Colombia nog meer in petto heeft.

Vertel eens; spreekt Colombia jou aan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.