Colombijaaa :)

image

Had ik in mijn vorige blogpost al verteld dat ik fan ben van Colombia? Goed, dan ga ik nog even verder met mijn lofzang op dit land. Want na die eerste week werd het alleen nog maar mooier!

Vanuit Medellin trok ik verder naar het zuiden. Salento was de eerstvolgende bestemming. Een plek die bekend staat om zijn koffieplantages en Valle de Cocora; een Teletubbiesgroene vallei met (naar ze zeggen) 's werelds hoogste palmbomen. Het proces van koffie maken heb ik inmiddels al vaak genoeg kunnen aanschouwen, dus ik ging voor een driedaagse trekking door het Los Nevados national park. Een goede keuze, want man man wat is het daar mooi! Niet te filmen, de sublieme views volgden elkaar in rap tempo op. Het deed me erg aan IJsland denken, met al die ruige natuur. Toegegeven; het was af en toe afzien met die snijdende kou en urenlang door de 20 cm diepe modder ploeteren, maar het was elke vloek en zucht waard!

image

Verzengende hitte
Tijd voor warmere oorden, dacht ik na het hike-avontuur. Op naar de Tatacoa woestijn dus! Een plek die door de meeste toeristen wordt overgeslagen. Zonde, want het is een bijzondere plek. Ik houd sowieso erg van woestijnen en deze was weer compleet anders dan die in Australië, Israël of Jordanië om maar eens wat voorbeelden te noemen. Als er dan toch een vergelijking getrokken moet worden, dan komt ie nog het meest in de buurt van het Amerikaanse Bryce Canyon. Best de moeite waard, toch?! Verder ook dé plek om even te chillen met een boek in de hangmat. Dat mag ook wel eens ;).

image

Outdoor ten top
En nu zit ik in San Gil. Hét outdoorwalhalla van Colombia. Precies; wel aan mij besteed dus! Ik heb hier echt de tijd van m'n leven haha. De ene dag raften op een rivier met klasse 4/5 (voor de leken: dat is vrij wild 😉 ), de andere dag 50 km crosscountry mountainbiken langs een supermooie route, dan weer paragliden of de Colombiaanse versie van jeux-de-boules spelen met karbiet en explosies (en winnen!) ... er is hier genoeg te doen! Ik blijf dan ook iets langer hangen dan gepland en ga morgen pas naar Bogota. Mijn eindbestemming. Daar heb ik nog een dag en dan zit mijn tijd in Colombia er alweer op. Too bad! Twee dingen staan vast na deze trip: 1. ik heb hier een te gekke tijd gehad en 2. ik wil zeker nog eens terug naar dit fantastische land! 🙂 O ja, en 3: er volgen waarschijnlijk nog een hoop blogs over 😉

image

Ik ben benieuwd of ik jou inmiddels ook enthousiast heb gemaakt over Colombia?

2 thoughts on “Colombijaaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.