De 10 mooiste natuurwonderen ter wereld

image2-5Vorig jaar schreef ik een post over de moderne 7 wereldwonderen, die ik allemaal gezien heb. Maar er is natuurlijk ook een lijstje met 7 natuurwonderen. Hiervan heb ik er tot nu toe 5 kunnen afstrepen, maar eigenlijk vind ik veel natuurwonderen die niet in het lijstje staan veel mooier! Vandaag deel ik de 10 mooiste natuurwonderen die ik tot nu toe heb gezien. Kijk je mee?

1. Tongariro vulkaan, Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is sowieso één groot wonder der natuur, maar mijn persoonlijke favoriet in dit land is de Tongariro vulkaan. Je kunt hier een te gekke hike maken van 1 dag en komt onderweg de mooiste uitzichten tegen. Turkooizen bergmeren in een knalrode krater; het contrast kan niet groter!IMG_2570

2. Grand Canyon, Verenigde Staten

Tsja, deze Amerikaanse attractie is natuurlijk wereldberoemd en trekt jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers. En terecht, want man; wat is die kloof een partij indrukwekkend! Ik vind het dan ook heel gek dat de Grand Canyon niet in het lijstje met natuurwonderen staat.IMG_8492

3. Bacuit Archipel, Filipijnen

Dit Filipijnse pareltje bezochten we vorig jaar tijdens Kerst. De prachtige eilandengroep met zijn karakteristieke karststenen bergen die hoog uit het blauwgroene water rijzen, ligt in het noorden van het eiland Palawan. Je kunt het gebied verkennen per boot, via een dagtrip of meerdaagse cruise. Echt een dikke aanrader!elnido3

4. Ayers Rock, Australië

Hoewel ik het naastgelegen Kata Tjuta of de Kings Canyon misschien nog wel iets mooier vind, heeft de Ayers Rock een speciaal plekje in mijn hart. Al sinds mijn kindertijd wilde ik naar het land van de kangoeroes om die machtige rode rots in het echt te aanschouwen. Na een pittige klim naar boven, voelde ik me echt on top of the world. Een bijzonder moment!P1050395

5. Iguazu watervallen, Argentinië

Ha! Het enige natuurwonder dat wat mij betreft wél terecht in het officiële lijstje staat. Tijdens mijn reis naar Brazilië en Colombia vorig jaar, bezocht ik deze watervallen voor de tweede keer. En ik was weer net zo onder de indruk als de eerste keer!P1070730

6. Perito Moreno gletsjer, Argentinië

Ik heb al aardig wat gletsers gezien, onder andere in IJsland en Nieuw Zeeland. Maar de Perito Moreno in Argentinië is toch wel de meest bijzondere. Ik kon er uren naar blijven kijken, terwijl er af en toe massieve stukken ijs met luid gekraak in het water vielen. Een bizar tafereel.Glacier

7. Salar de Uyuni, Bolivia

Och, de zoutvlaktes van Bolivia. Wat zou ik daar graag nog eens naar terugkeren! Het gevoel dat je krijgt als je per jeep over deze immens grote zoutvlakte rijdt (bijna 11.000 km2) is niet te beschrijven. Dat moet je gewoon zelf een keer meemaken 🙂uyuni

8. Himalayas, Nepal

De aantrekkingskracht die dit gebergte heeft op menig avonturier is ongekend. Wandelaars, backpackers en bergbeklimmers komen van elke uithoek ter wereld om het dak van de wereld te ervaren. Ik maakte er vorig jaar een trekking en dat smaakt zeker naar meer!image3-3

9. Blyde River Canyon, Zuid-Afrika

De meeste mensen gaan naar Zuid-Afrika om de big 5 te spotten. Maar het land heeft ook ongekend mooie natuurgebieden! De Drakensbergen bijvoorbeeld, of het schiereiland Kaap de Goede Hoop. Maar ik vond de Blyde River Canyon op de Panoramaroute het allermooist.DSC00554

10. Wadi Rum woestijn, Jordanië

Ik hou van woestijnen! De rust, de leegte, het ruige karakter ervan en de vaak vriendelijke bewoners. Ik snap wel dat er meditatiereizen worden georganiseerd naar dit soort oorden. Als je ergens kunt opladen en resetten is het hier wel. In de Wadi Rum ervoer ik een heel sterk respect voor Moeder Natuur. Wat zijn wij toch nietig als mens…thumb_IMG_0330_1024

Wat is het mooiste natuurwonder dat jij ooit hebt gezien?

4 thoughts on “De 10 mooiste natuurwonderen ter wereld

 1. Wat een mooie lijst! Ik heb helaas alleen nog maar Salar de Uyuni kunnen afstrepen.
  Het mooiste natuurwonder dat ik ooit heb gezien? Tja, wanneer noem je iets een natuurwonder? Ik vond de natuur in Zuid Amerika (voornamelijk Chili, Argentinië en Bolivia) echt ontzettend indrukwekkend. Vind het moeilijk om specifieke plekken te benoemen. Doordat we er doorheen hebben gereden, hebben we zoveel prachtigs gezien...

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Linda,

   Ik snap helemaal wat je bedoelt hoor! Sommige landen zijn een natuurwonder op zich, zeker in Zuid-Amerika!
   Ik vind de natuur daar ook zooo mooi! Voor deze lijst heb ik me even beperkt tot overzichtelijke natuurzaken, zoals vulkanen en gletsjers 😉
   Chili hoop ik binnenkort meer van te gaan zien! Hoeveel weken raad jij aan voor een vette roadtrip daar?

   Reply
 2. Wauw, wat een mooie plekken! En terecht dat je ze natuurwonderen noemt, dat zijn het ook 🙂 Van dit lijstje heb ik alleen nog maar de Grand Canyon gezien en daar was ik zwaar van onder de indruk. Eind dit jaar ga ik naar de Filipijnen, dus dan staat de Bacuit Archipel zeker op mijn lijst 🙂

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Jacoba!

   Wat tof dat je naar de Filipijnen gaat! Ik weet zeker dat je het fantastisch gaat vinden, it's hard not to like 😉
   Welke eilanden staan er op je planning? Voor die tijd ook nog mooie reisjes in het verschiet?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.