De 10 mooiste plekken van Nieuw-Zeeland

headertongariroNieuw-Zeeland; het land dat niemand onberoerd laat. Waar iedereen met torenhoge hoge verwachtingen naartoe reist en toch met een voldaan gevoel weer thuiskomt. Ik denk dat er maar weinig landen zo geliefd zijn als het land van de Kiwi’s. Ook bij mij steekt deze bestemming nog steeds met kop en schouders boven alle andere landen uit die ik bezocht. Als reisfanaat mag Nieuw-Zeeland eigenlijk niet op je reisplan ontbreken. En als je toch gaat; bezoek dan vooral deze 10 parels van het land.

1) Marlborough Sounds
Deze eilandengroep aan de noordkust van het zuidereiland staat bekend om zijn onbeschrijflijke schoonheid en is te bereiken vanaf het plaatsje Picton. Je kunt hier al hikend of kayakkend genieten van beschutte baaien, magische vergezichten en mooie strandjes.IMG_0993

2) Tongariro National Park
Het is zo ongeveer de bekendste (korte) hike in Nieuw-Zeeland en tevens één van de mooiste die ik ooit gemaakt heb: de Tongariro Alpine Crossing. In een soort roodgekleurd maanlandschap passeer je heldere turkooizen bergmeren en panoramische uitzichten. Waanzinnig mooi!IMG_2570

3) Lake Rotorua
Je moet wel even je neus dichtknijpen als je dit gebied bezoekt, want de geur van rotte eieren hangt hier als een bedwelmende deken om je heen. Maar dat ben je vergeten zodra je de geisers, zwavelpoelen en warmwaterbronnen ziet in deze prachtige omgeving.
rotorua

4) Queenstown
Queenstown staat bekend als de adrenalinehoofdstad van de wereld. Je kunt je hier dan ook volledig uitleven met het beoefenen van extreme sporten. En dan ligt het ook nog in een schitterend gebied aan een meer omringd door grillige bergen.
queenstown

5) Abel Tasman National Park
Dit nationale park is het kleinste van Nieuw-Zeeland, maar er is zo veel te doen dat je je er prima een aantal dagen kunt vermaken. Het park heeft prachtige stranden, bossen, watervallen, grotten en een azuurblauwe zee met onbewoonde eilandjes.
IMG_3021

6) Milford Sound
Milford Sound ligt in het Fjordland National Park en is de beroemdste fjord van Nieuw-Zeeland. De beste manier om dit indrukwekkende gebied te verkennen is per boot vanaf Queenstown.
IMG_1731

7) Bay of Islands
De Bay of Islands bestaat uit 144 subtropische eilandjes. Een gebied met mooie baaien, helder water en fijne strandjes waar je heerlijk kunt relaxen of juist een aantal watersporten kunt beoefenen. Ook het spotten van dolfijnen, zeehonden, pinguïns en walvissen behoort tot de mogelijkheden.
bayofislands

8) Mount Cook
Tja, wie kent ‘m niet… de beroemdste berg uit filmland: Mount Doom ofwel Mount Cook. Het is met 3724m de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en ligt in het National Park Aoraki/Mount Cook, dat 72 gletsjers telt en 140 bergen hoger dan 2000m. Een paradijs voor hikers!
P1020060

9) Franz Josef en Fox
Deze twee gletsjers liggen in het Westland National Park en vormen een belangrijke attractie van het Zuidereiland. Wil je de grootsheid van de gletsjers goed ervaren, dan is een gletsjerwandeling een must. Of trek je portemonnee en boek een helikoptervlucht ;).
IMG_1429

10) Lake Tekapo
Nooit eerder zag ik zo’n immens groot intens blauw meer als Lake Tekapo. Tel daar de sprookjesachtige omgeving bij op en je begrijpt waarom hier massa’s toeristen op af komen. Voor het beste uitzicht loop je naar de top van Mount John.IMG_2152

One thought on “De 10 mooiste plekken van Nieuw-Zeeland

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.