De 3 tofste bestemmingen in Azië

 header
Vorige week schreef ik een blog over Maleisië. Voor mij was dit de minst leuke bestemming die ik bezocht in Azië. Misschien zelfs wel wereldwijd! Als tegenhanger daarop vandaag een blog met een iets positievere insteek 😉 Want Azië heeft ook genoeg landen die wél de moeite waard zijn. Vandaag neem ik je mee naar de 3 tofste bestemmingen in Azië.

Filipijnen
De Filipijnen was voor mij echt een stukje paradijs. Met meer dan 7.000 eilanden heeft dit land aan elk type reiziger wel iets te bieden. Op het hoofdeiland Luzon (waar je waarschijnlijk op vliegt) kun je fantastische hikes maken langs rijstterrassen en kleine bergdorpjes. Eiland Palawan is het meest bekend. Dat komt onder andere door de unieke ondergrondse rivier en de schitterende omgeving van El Nido, waar de puntige zwarte karstbergen machtig oprijzen uit een intens turquoise zee. Een boottrip langs onbewoonde eilandjes is dan ook een absolute must hier. Zelf bezocht ik ook Bohol; een heerlijk eiland om per scooter te verkennen. Hier vind je het maanachtige landschap van de Chocolate Hills en de schattige tarsiers (mini-aapjes). En je kunt er zwemmen met walvishaaien! Wat me verder is bijgebleven van de Filipijnen, is de ontzettend vriendelijke bevolking en het lekkere eten (sushi!). Daarbij is het ook nog eens hartstikke betaalbaar.
IMG_1239Meer lezen over de Filipijnen? Check dan ook:  El Nido, het paradijs in de Filipijnen en Filipijnen: aanrader of niet?

China
Twee jaar geleden kreeg ik de kans om een maand door China te reizen. Voor die tijd had ik al veel Aziatische landen bezocht, maar China heeft me op alle fronten compleet verrast. Het is met geen enkel ander land te vergelijken. Het begint al bij de bevolking, die op z’n zachtst gezegd nogal apart is. Veel stereotypen over Chinezen zijn waar, ontdekte ik tijdens deze reis. Ze zijn luidruchtig (denk maar niet dat het 1 seconde stil was tijdens een busreis van 10 uur), asociaal (ellenbogenwerk en voorpiepen als je ergens in de rij staat) en een beetje vies (naast boeren, scheten en rochelen was ik het meest in shock van de vele openbare toiletten zonder deur). Maar ook verlegen (vooral als er Engels moet worden gesproken), vrolijk (of lachen ze je uit?) en sportief. Vooral in de parken keek ik m’n ogen uit naar de talloze groepjes mensen die allerlei rare sporten aan het beoefenen waren of oudjes die met contactadvertenties een geschikte partner probeerden te vinden voor hun zoon of dochter. Tel hier een ongekend mooie en diverse natuur, bruisende steden en een fantastisch wereldwonder bij op en je begrijpt dat China voldoende ingrediënten biedt voor een ongelofelijke ervaring.
IMG_3487Nog niet overtuigd? Lees dan ook mijn blog over waarom China op je bucketlist moet of deze 25 grappige feitjes over China.

Laos
Het is alweer even geleden dat ik Laos bezocht (10 jaar!), dus het land heeft waarschijnlijk wel iets aan authenticiteit verloren inmiddels. Maar nog steeds hoor ik niets anders dan enthousiaste verhalen over Laos. En dat komt met name door de relaxte sfeer en de lieve mensen. Op de één of andere manier hangt er zo’n serene vibe in dit land dat je zelf ook ultiem relaxed wordt als je hier een aantal weken vertoeft. Maar Laos heeft ook mooie natuur, met name rondom Vang Vieng en in het ongerepte noorden. En toffe activiteiten, zoals de Gibbon Experience. Het mag duidelijk zijn; Laos is de tofste backpackersbestemming van Azië!
P1090131Nu ben ik natuurlijk benieuwd wat jouw favoriete bestemming in Azië is?!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.