De eeuwige nummer 2…

wereldreisNee; dit wordt geen schrijnend verhaal over dat ik geen ware liefde kan vinden omdat ik altijd nummer 2 ben of iets in die trant. Dat valt namelijk best wel mee…. gelukkig maar ;). Ik zat laatst mijn bucketlist nog eens door te nemen toen ik me realiseerde dat sommige bestemmingen er al heel lang op staan. Het is niet dat ik geen kansen heb gehad om ze af te vinken. Maar op de één of andere manier staan ze gewoon altijd op nummer 2. Om welke bestemmingen het gaat, lees je vandaag!

Japan
Japan behoort volgens mij tot de meest fascinerende bestemmingen ter wereld. Hypermodern aan de ene kant, met een eeuwenoude traditionele cultuur aan de andere kant. Sushi. Ongekende drukte. Sushi. Volwassen mannen die als een stel uitgelaten pubers uit hun dak gaan bij een een soort van K3-act. Sushi. Eten om je vingers bij af te likken… of had ik sushi al genoemd? Geisha’s. Rare gadgets en technische hoogstandjes. Karaoke voor en karaoke. De toch wat aparte inwoners die er nóg apartere gewoonten op nahouden. Volgens mij kom je ogen en oren tekort tijdens een bezoek aan Japan! Omdat het voor mijn gevoel toch meer een cultuur- dan een natuurbestemming is, hebben andere bestemmingen tot nu toe steeds voorrang gehad.

Alaska
Sinds ik de film ‘Into the Wild’ heb gezien, wil ik naar Alaska. De ongerepte natuur, het ruige karakter en het niet-toeristische trekken me enorm. Het lijkt me een te gek gebied om lekker actief bezig te zijn. Beetje hiken, kanoën, mountainbiken. Af en toe een bruine beer of grizzlybeer spotten. Lekker back to basic wildkamperen of van hut naar hut trekken. Kampvuurtje erbij, je zelf gevangen vis op de barbecue en genieten van de ongekende rust. Tenminste…zoiets stel ik me er bij voor ;). Maar mede doordat ik niet heel veel foto’s, blogs of filmpjes onder ogen krijg van Alaska, staat deze bestemming bij mij nooit top of mind.

Noorwegen
Tot slot een land dichter bij huis en eentje die al heeeeeeel lang op m’n wensenlijst staat: Noorwegen. Als natuurliefhebber moet je daar gewoon een keer naartoe. Dit jaar kwam het er bijna van; ons oorspronkelijke idee was om deze zomer een roadtrip te maken door Noorwegen. Maar na een tripje met slecht weer in Montenegro afgelopen april, durven we de gok niet te wagen. Noorwegen is ongetwijfeld mindblowing, maar ik heb geen zin om 3 weken in de regen te zitten. En het risico daarop vind ik net iets te groot. Vandaar dat we naar het zuiden gaan: Zwitserland en Oostenrijk. Gelukkig hebben ze daar ook ongekend mooie natuur :).

Ik ben benieuwd welke bestemming jouw eeuwige nummer 2 is?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.