De leukste babymoon bestemmingen

babymoonJe hoort er steeds vaker over: een babymoon. Dit houdt in dat je als koppel nog 1 keer samen op reis gaat voordat de kleine zich aandient. Maar ook in de periode dat je zwanger probeert te raken, moet je al rekening houden met het kiezen van een bestemming. Je wilt immers niet naar een gebied waar malaria of zika heerst en grote hoogten kun je ook beter mijden. Geloof me; dan vallen er een hoop landen af! Ik vond het een hele uitdaging om steeds weer een plek te kiezen die zwangerproof is. Daarom presenteer ik vandaag de leukste babymoon bestemmingen buiten Europa!

Zuid-Afrika
Sinds ik Zuid-Afrika bezocht ben ik helemaal fan van dit continent en wil ik er heel graag meer van zien. De afgelopen jaren moesten we onze Afrikaplannen even aan de kant zetten, omdat er in een groot deel malaria is. Behalve in Zuid-Afrika en laat je daar nou net álles hebben! Wildparken, verbluffend mooie natuur, prachtige stranden, toffe activiteiten en culinaire hoogtepunten. Er is geen betere babymoon bestemming denkbaar dan Zuid-Afrika!
DSC00971

Oman
Oman is dus echt zo’n bestemming die ik puur bezocht omdat ik zwanger was en heel veel andere opties daarom afvielen. Maar daar heb ik zeker geen spijt van gehad, want ik vond het er te gek! Het is nog niet zo toeristisch, de bevolking is supervriendelijk en het land zit vol met verborgen pareltjes! Het is wel handig als je nog niet zo’n grote pens hebt, want dan kun je al hikend, klauterend en zwemmend nog een aantal mooie tochten door de wadi’s maken.
muscat

Mauritius
Mauritius is de perfecte bestemming voor als je nog even heerlijk wilt relaxen samen. Maar het eiland heeft meer te bieden dan zon, zee en strand! Vooral het zuidwesten is een prachtig gebied met een aantal natuurparken waar je mooie korte hikes kunt maken. Zo kun je de ochtenden vullen met sightseeing en ’s middags lekker bijkomen op het strand. Ideaal als je zwanger bent en niet meer zoveel puf hebt!
dsc_0161

China
Een trip naar China is altijd een goed idee; ook als je in verwachting bent. Er is geen land dat me zo verrast heeft als China. Een bestemming met ietwat gekke inwoners, een enorme diversiteit, miljoenensteden, grootse natuur en een ontzettend boeiende cultuur. Het heeft alle ingrediënten voor een bijzondere en onvergetelijke laatste trip samen. Alleen de taal kan een probleempje zijn, maar met een beetje creativiteit kom je hier wel uit.
image4-3

Westkust USA
De roadtrip die we langs de westkust van Amerika maakten, bestaat uit alleen maar hoogtepunten. Je bent nog niet bekomen van het ene natuurwonder of de volgende dient zich alweer aan. Het is ongekend hoeveel mooie plekjes, indrukwekkende natuurparken en toffe steden er in zo’n relatief klein gebied liggen. Ook goed te doen als je al wat verder in je zwangerschap bent, want alles is perfect met de auto bereikbaar.
IMG_9164

Heb jij nog een toffe babymoon bestemming buiten Europa aan dit lijstje toe te voegen? Laat het dan vooral achter in de comments 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.