De leukste party bestemmingen op reis!

header partyOké, ik geef toe dat ik tijdens het reizen negen van de tien keer al voor 22.00 op bed lig. Want ja, backpacken maakt moe ;). Vaak zijn er ook niet echt veel opties om je avonden te vullen. In afgelegen bergdorpjes of op eilanden waar 's avonds de stroom eraf gaat, is nou eenmaal weinig vertier. Des te leuker is het dan als je onderweg een bestemming treft waar je wel even met de voetjes van de vloer kunt gaan. We kennen allemaal de bekende feestbestemmingen als Berlijn, Ibiza en Thailand. Maar kennen jullie deze partyplaces al?

Tel Aviv
Het is misschien niet de eerste bestemming die in je opkomt als je aan het brainstormen bent over een citytrip. Maar je zou het toch eens kunnen overwegen, want deze feesthoofdstad van Israël is hot and happening! Net als New York staat het bekend als 'the city that never sleeps'. Je vindt er de hipste clubs en ontzettend veel cafés en pubs. Het nachtleven doet hier niet onder voor bijvoorbeeld Berlijn en komt vaak pas vanaf een uur of 2 op gang. Overdag kun je neerstrijken op één van de vele terrasjes of je handdoek uitslaan op het strand. Grappig detail: het strand heeft speciale gedeeltes waar uitsluitend mannen of vrouwen mogen liggen. Een tikkeltje conventioneel dus. En dat terwijl Tel Aviv juist bekend staat als één van de meest homovriendelijkste steden ter wereld.

Bocas del Toro
Deze Caribische eilandengroep aan de kust van Panama verovert de harten van vele reizigers. Iedereen is hier in de chillmodus en lijkt te leven volgens het motto: 'Don't worry, be happy'. Maar 's avonds komt iedereen los en kun je overal terecht voor de lekkerste cocktails. Veel backpackers hoppen van de ene bar naar de andere en hebben de grootste moeite hun hotel terug te vinden als de pubs in de vroege uurtjes sluiten. Een bekend gezegde op Bocas del Toro luidt: 'Er zijn twee grote leugens over deze plaats: ik ga hier morgen weg en ik drink nooit meer.' Need I say more? 😉

Playa del Carmen
Een tikkeltje fout is het wel, want de vergelijkingen met Salou of Chersonissos zijn snel gemaakt. Toch heb ik hier de mooiste stapavonden beleefd. Het maakt niet uit welke dag je hier bent; deze toeristische bestemming verandert elke avond in één groot feestgedruis. Een leuke bijkomstigheid voor de vrouwen onder ons: in veel tenten krijg je heel de avond gratis cocktails. Want ja, als er vrouwen binnen zijn, dan komen de (betalende) mannen vanzelf toch?! Dat is nog eens goedkoop stappen!

Gili Trawangan
Dit party island aan de kust van Lombok is een beetje vergelijkbaar met Bocas del Toro. Overdag kun je lekker relaxen, duiken of snorkelen. Het eiland is zo klein, dat je het gemakkelijk rond kunt lopen of fietsen en gemotoriseerde voertuigen zijn hier verboden. 's Avonds kun je terecht in één van de vele reggaebars of andere strandtenten. Dansen met je voeten in het zand, het ultieme vakantiegevoel! Ben je uitgekeken op de lijst met cocktails? Probeer dan eens de beruchte magic mushroom shake, waar het eiland bekend om staat. Succes gegarandeerd :p.

2 thoughts on “De leukste party bestemmingen op reis!

 1. Waar je ook heel leuk kunt stappen is Malaga, ik heb daar heel leuke spaanse avonden beleeft. Ik kan het iedereen aanraden om er eerst een hapje te gaan eten (Spanjaarden starten de fiesta meestal rond een uur of 12) daarna een leuk terrasje en om af te sluiten lekker salsa te gaan dansen met de spaanse boys! Zeker een aanrader als city-trip, me lo paro, el taxi! 🙂

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hey Catherine. Klopt, Malaga is ook een onwijs leuke (stap)stad! Ik was er 2 jaar geleden en heb ook aardig wat kroegjes en discotheken van binnen gezien ;).
   Ik heb alleen niet echt een talent voor salsa dansen, dus die moves heb ik maar even achterwege gelaten :p.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.