De mooiste eilanden in Europa

mallorcaHet zuiden van ons land heeft al vakantie en ook voor Midden en Noord Nederland is het aftellen begonnen. Nu kun je natuurlijk een verre reis maken, maar in de zomer is Europa ook uitermate geschikt als reisbestemming. Zeker op de eilanden is het heerlijk toeven. Hoewel; misschien niet in de zomervakantie als er massa’s toeristen zijn ;). Vandaag deel ik mijn 5 favoriete eilanden in Europa.

Corsica
Corsica vind ik het allermooiste eiland. Net als in Nieuw-Zeeland kun je hier ‘s ochtends in een gletsjermeer zwemmen en ‘s middags in een azuurblauwe zee. Het is ongekend hoeveel diversiteit zo’n klein eiland kan bieden. Vergis je dan ook niet in de afstanden: je bent zo een halve dag zoet met een stuk van 100 kilometer. Maar je krijgt er wat voor terug, want ook vanuit de auto kijk je je ogen uit. Prachtige rotsformaties, diepe kloven, sublieme vergezichten, besneeuwde bergtoppen en tropische stranden… het is slechts een greep uit het eindeloze repertoire van Corsica. Zeker als je van natuur en outdoor houdt, is dit een bestemming waar je echt een keer naartoe moet.
DSC_0036Sardinië
Ook buureiland Sardinië is een heerlijke plek, al is het alleen al omdat het Italiaans is. Hoewel het direct onder Corisca ligt, kunnen de contrasten bijna niet groter zijn. Naar Sardinië moet je vooral voor de vele prachtige stranden, die soms nauwelijks onderdoen voor de bounty beaches in Azië. De ene baai is nog mooier dan de andere. Vooral aan de oostkust vind je een aantal pareltjes. Maar vergeet ook het binnenland niet mee te pikken! Aanraders in dit gebied zijn de kloof Gola di Goroppu en de tafelberg Monte San Giovanni.
santeodoroMadeira
Dit Portugese eiland is een stuk minder bekend dan de Canarische eilanden en ook een stuk minder toeristisch. Mooie zandstranden vind je hier niet (op een aangelegd exemplaar na), maar mooie wandelingen des te meer! Vooral de levadawalks zijn populair. Dit zijn relatief makkelijke routes langs waterkanalen die dienen als irrigatiesysteem. Voor de fanatiekere hiker zijn er een aantal bergtoppen die je kunt trotseren. Verder kun je op Madeira heerlijk eten, cocktails drinken, een beetje rond touren en relaxen. De ideale ingrediënten voor een topvakantie!
westkustMallorca
Mallorca is het meest recente eiland dat ik bezocht. Ik vond het er echt té druk met toeristen, maar dat neemt niet weg dat het een prachtig eiland is. Vooral in het bergachtige westen vind je talloze Instagramwaardige plaatjes. Als je op de bonnefooi gaat rijden en af en toe een willekeurige afslag neemt, kom je bij de mooiste baaien uit. Mallorca heeft ook sfeervolle oude stadjes, zoals Valldemossa en Alcudia, waar je eindeloos op een terras kunt hangen om mensen te kijken. Daarnaast is het een favoriete bestemming voor veel wielrenners en hikers.strandmallorca
Ibiza
Voor Ibiza moet ik even graven, want het is alweer 8 jaar geleden dat ik hier was. Het eiland trok me nooit zo, omdat ik het idee had dat hier alleen maar van dat hippe wannabe-volk naartoe ging om te feesten en te paraderen. Maar Ibiza is zoveel meer dan dat en kent ook genoeg verborgen plekjes die nog niet door de massa zijn ontdekt. Omdat Ibiza niet zo groot is (41x20 km), is deze bestemming ook uitermate geschikt voor een lang weekend weg. In een dag rijd je het eiland rond en de rest van de tijd kun je ultiem relaxen en genieten van Spaanse wijnen en spijzen!
ibizaNu ben ik natuurlijk benieuwd wat jouw favoriete eiland is!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.