De mooiste plekjes in Canada

header canadaCanada is met zijn 50 nationale parken en een kustlijn van meer dan 200.000 kilometer een droombestemming voor elke natuurliefhebber. In een land dat bijna net zo groot is als Europa, kan het een hele uitdaging zijn je reisroute te bepalen. Zelf maakte ik in 2009 een roadtrip van oost naar west en doorkruiste ik 9.000 kilometer in dit veelzijdige land. In deze blog deel ik de mooiste plekjes die ik tegenkwam.

Banff National Park
Met zo’n 8 miljoen bezoekers per jaar is dit een van de populairste parken van Canada. Dit ongerepte gebied met bergen, valleien, bossen, meren en gletsjers maakt deel uit van de Rocky Mountains. Een van de meest fotogenieke plaatsen is Lake Louise; een knalblauw alpine meer omringd door besneeuwde bergtoppen. Een plaatje!
P1100977

Jasper National Park
Dit nationale park is minder bekend dan zijn buurman Banff, maar minstens zo mooi! Het gebied kent een ongekende schoonheid en staat bekend om zijn wildlife. Jasper is bij uitstek geschikt om te voet te ontdekken. Je vindt er namelijk zo’n 1200 kilometer aan hikingtrails. Het Maligne Lake in dit park vond ik persoonlijk nog mooier dan Lake Louise.
P1100904Icefields Parkway
De Icefields Parkway behoort tot de mooiste bergwegen ter wereld en voert je in 230 kilometer langs de mooiste plekjes van de Rocky Mountains. Gletsjers, watervallen, canyons, meren… je blijft hier stoppen voor het maken van foto’s. Een belangrijke attractie hier is het Columbia Icefield; een immense ijsvlakte die 8 gletsjers voedt.
P1100981Yoho National Park
Yoho is een van de kleinere parken, maar heeft ook genoeg mooie plekjes die een bezoekje waard zijn. De Hoodoo Creek bijvoorbeeld. Of de Takakkaw Falls en de Kicking Horse River. Ook in dit park kun je de mooiste wandelingen maken.
P1100823

Niagara Falls
Oké; het is zo ongeveer de meest toeristische plek in Canada en er zijn mooiere watervallen, maar de Niagara Falls mogen eigenlijk niet ontbreken in je reisplan. Deze megawaterval op de grens van Canada en de Verenigde Staten bestaat eigenlijk uit 3 losse watervallen. Vanaf de Canadese kant heb je het mooiste uitzicht op alle drie.
P1100753

Okanagan Valley
Dit gebied in het zuidwesten van Canada is weer compleet anders dan de Rocky Mountains. Het stikt er van de wijngaarden, waarvan er veel zijn opengesteld voor publiek. Een wine-tasting tour is dan ook een absolute must. Zorg wel voor een BOB, want ze zijn niet gierig met schenken ;).
P1110237

Vancouver Island
Dit eiland, op anderhalf uur varen van Vancouver, is een wereld op zich. Ga walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen spotten per kajak of zodiakboot, probeer de golven te trotseren op een surfboard bij het surfersplaatsje Tofino of geniet van de natural hotsprings tussen de grotten. De Engels aandoende stad Victoria is ook prachtig.
P1110267

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canada heeft nog veel meer mooie natuurgebieden, zoals de omgeving bij Whistler Mountain en het deelgebied Yukon. En in Churchill kun je ijsberen spotten! Helaas had ik niet genoeg tijd om hier naartoe te gaan. Hopelijk een volgende keer!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.