De mooiste plekjes op Sardinië

headerSardinië: ik had er enthousiaste en minder positieve verhalen over gehoord. Ik stapte dan ook met blanco verwachtingen het vliegtuig in vorige week. Klaar om zelf te ervaren wat Sardinië te bieden heeft. En dat viel absoluut niet tegen! Nu hadden we ook strontgeluk met het weer: bijna 30 graden en dat eind oktober! Maar dankzij de zon kreeg deze bestemming een echt bounty-gevoel en waande ik me soms zelfs even op Mauritius. Vandaag deel ik mijn favoriete plekjes, inclusief foto's!

bosaWe begonnen onze trip in het kleurrijke stadje Bosa aan de westkust. De vrolijk gekleurde huizen en de smalle straatjes vol vlaggetjes geven je direct een vakantiegevoel.
westkustPer toeval stoppen we op het strand van Is Arenas, waar je deze natuurlijke brug vindt. We zijn direct betoverd door de mooie kleur en de helderheid van het water.
sinisHet schiereiland Sinis, ook aan de westkust, staat bekend om zijn zoutmeren waar in de zomer vaak honderden flamingo's te vinden zijn. Wij hadden geluk; er waren er een aantal die nog niet aan de grote oversteek naar Afrika waren begonnen.
golagoroppuVanuit het westen trokken we het binnenland in. Een van de trekpleisters hier is de Gola di Goroppu in het Supramonte bergmassief. Een diepe kloof met wanden van 300 meter hoog, waar je een mooie wandeling kunt maken.
montesangiovanniNog mooier is de tafelberg Monte Novo San Giovanni, vanwaar je een prachtig 360 graden uitzicht hebt over het Supramonte gebergte. Te gek uitzicht, toch?!
orgosoloVergeet ook niet te stoppen in het bergdorp Orgosolo, waar honderden muurschilderingen te bewonderen zijn. De tekeningen vertellen allemaal een historisch, politiek of cultureel verhaal.
oostkustWe rijden verder naar de Golf van Orosei in het oosten, waar we een boottocht maken langs de meest fotogenieke stranden. Sommige druk en toeristisch, andere compleet verlaten.
santeodoroNóg mooiere stranden vinden we in de buurt van San Teodoro, een stukje noordelijker. Mijn persoonlijke favorieten zijn Spiaggia Lu Impostu, Cala Brandinchi en Porto Taverna.
capodorsoVanaf de fraai gevormde rotsen van Capo d' Orso kijk je uit over de noordkust van Sardinië en zie je in de verte Corsica liggen. Extra mooi tijdens zonsondergang!
maddalenaTot slot verkennen we de La Maddalena Archipel; een groep eilanden met verstopte baaien, granieten rotsen en verlaten strandjes (in oktober dan; tijdens de zomer wil je hier niet zijn :p).alghero
We sluiten onze trip af in de charmante havenstad Alghero. Al met al heb ik een topweek gehad in Sardinië. Ik kan dit Italiaanse eiland dan ook van harte aanbevelen 🙂

 

3 thoughts on “De mooiste plekjes op Sardinië

 1. Ahh, top tips! Wij gaan eind van de maand voor vijf daagjes. Heel veel zin in!

  Vond je La Maddalena de moeite waard?
  En wat zou je aanraden om te gaan hiken: Gola di Goroppu of Monte Novo San Giovanni?

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Oeh lekker! Jullie hebben leuke tripjes deze zomer 🙂
   Ik vond La Maddalena het minst mooie wat ik op Sardinie heb gezien. En qua hiken zou ik de kloof doen dan!
   Alvast een goeie trip gewenst!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.