De never-ending bucketlist

header bucketlist

Ik denk dat elke reisfanaat er ‘last’ van heeft: een bucketlist zonder einde. Je bedenkt tien, twintig of dertig bestemmingen waar je écht heel graag naartoe wilt en probeert in de jaren erop zoveel mogelijk bestemmingen van je lijstje af te strepen. Het probleem is echter dat er voor elk land dat je kunt afstrepen weer een nieuwe in de plaats komt. En zo blijf je dus bezig. Aan de ene kant natuurlijks superleuk, want je moet altijd blijven dromen. Aan de andere kant vind ik het ook wel eens frustrerend en heb ik het gevoel dat ik mijn hele leven niet verzadigd ga zijn. Maar misschien wil ik dat stiekem ook wel helemaal niet ;). Momenteel staan de volgende 5 bestemmingen bovenaan mijn wensenlijstje. Jordanië en de Filipijnen even buiten beschouwing gelaten, want voor deze bestemmingen zijn de tickets al geboekt :). 

China
Dit land trok me lange tijd dus he-le-maaaal niet! Misschien omdat ik het tijdens het reizen meestal niet zo op Chinezen heb. Ik vind ze vaak veel te luidruchtig en vies met hun gesmak, gerochel en geboer. En op de één of andere manier had ik het idee dat er in China niet zoveel boeiends te zien zou zijn. Haha, gek hoe sommige ideeën ontstaan. Nu denk ik er heel anders over en pronkt hij bovenaan m’n wishlist. Het lijkt me fantastisch om over de Chinese Muur te banjeren, reuzenpanda’s te zien (een kinderdroom!) en een meerdaagse hike te maken in de omgeving van het Karstgebergte. Hopelijk kan ik deze bestemming in 2016 van m’n lijstje strepen!

Brazilië
Oké, officieel ben ik al eens in Brazilië geweest, maar dat was slechts een dag om de Iguazu watervallen te bekijken. Dat telt natuurlijk niet ;). Het lijkt me heel tof om wat meer van dit land te zien. Wildlife spotten in de Pantanal, rondslenteren in het havenstadje Paraty, cocktails drinken en zonnebaden op het tropische eiland Ilha Grande en natuurlijk naar Riiiioooo de Janeirooooo! Eén van de mooiste steden ter wereld zeggen ze en dat geloof ik graag! Ja, hier moet ik beslist een keer naartoe!

Colombia
Nog zo’n land dat me nooit getrokken heeft: Colombia. Ik heb al twee keer een paar maanden rond gereisd door Zuid Amerika, maar het kwam niet in me op om Colombia mee te pakken. Tot ik alle enthousiaste verhalen van andere backpackers hoorde tijdens mijn tweede trip. Bijna iedereen vond het dé highlight van Zuid Amerika en is er veel langer blijven hangen dan gepland. Als iedereen zo enthousiast is, moet het wel wat zijn toch? On the list dus!

Kenia & Tanzania
Azië, Noord en Latijns Amerika, het Midden Oosten, Oceanië … allemaal regio’s waar ik veel heb rondgereisd. Hoe het komt weet ik niet, maar die landen daar spreken altijd heel erg tot mijn verbeelding. Met Afrika had ik dat helemaal niet. Ja, Zuid Afrika wilde ik zien. Maar de rest van het continent? Dat was vast één pot nat. (Als het hiervoor nog niet duidelijk was; ik heb altijd nogal last van vooroordelen :p. )Maar sinds ik vorig jaar Zuid Afrika gezien heb, ben ik omgeslagen als een blad aan de boom. Wat een andere wereld zeg! Al die mooie natuur en zoveel indrukwekkend wildlife, dat vind je nergens anders! Nu staan Kenia en Tanzania op het verlanglijstje, al dromen we er stiekem ook van om nog eens een jeep in Uganda te kopen en dan helemaal door te reizen naar Namibië. Tsja…keuzes maken he!

Lapland
Dit is volgens mij zo’n bestemming waar iedereen nog een keer naartoe wil! Het moet zo’n unieke ervaring zijn om een paar dagen in winterwonderland te vertoeven…alsof je in een sprookje zit. Tochten maken op de hondenslee of met de sneeuwscooter, eindeloos langlaufen, het Noorderlicht bewonderen en vanuit de sauna de sneeuw induiken. Het lijkt me stuk voor stuk allemaal even vet! Alleen die kou he, dat zal wel even doorbijten zijn. Maar dat heb ik er graag voor over. No doubt about it: ik moet en zal naar Lapland!

Nu ben ik natuurlijk erg benieuwd naar jullie bucketlist! En jullie ervaringen met bovenstaande landen.

 

 

14 thoughts on “De never-ending bucketlist

 1. Men zegt dat Colombia het mooiste land van Zuid-Amerika is hè? Wij gaan er niet heen tijdens onze Zuid-Amerika reis. Onder andere omdat het te ver ligt, maar associeer het ook nog te veel met onveilig.

  Ik zou heel graag een keer naar Lapland willen! Brazilië gaat als het goed is snel gebeuren 🙂

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Tsja die veiligheid...daar hoor je verschillende verhalen over. Een vriendin van me was er vorige maand en is aangevallen door een zwerver, terwijl andere vrienden nergens last van hadden. Maar er gaan genoeg geruchten inderdaad 😉

   Reply
 2. Bob

  In de eerste vier landen ben ik geweest. Vooral Kenia en Tanzania vind ik daarvan een aanrader. Lapland (hoewel niet echt een land) staat bij mij ook nog hoog op de lijst, die wil ik binnen drie jaar wel afstrepen (nog even checken waar je de meeste kans hebt op het Noorderlicht). Bij mij staan de beide Korea's er nog op, Namibië en Oeganda, Suriname en Sri Lanka.....dat is het doel voor de komende paar jaar! Daarna ga ik de schaduwlijst afwerken!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Bob! Haha lachen dat jij m'n blog hebt gevonden :p
   De afgelopen 3 jaar nog mooie tripjes gemaakt? Ik ben vorig jaar Kerst naar Sri Lanka geweest, maar vond het een beetje tegenvallen.
   Maar anderen zijn juist weer heel enthousiast erover, smaken verschillen 😉 Hoe heb jij Kenia/Tanzania gedaan dan? Wel met eigen auto?

   Reply
 3. Een echte bucketlist heb ik niet en naar China... daar ga ik nooooit meer heen, haha... maar landen die ik nog heel graag wil zien zijn er genoeg. En inderdaad lijken dat er steeds meer te worden. 🙂 De Filippijnen: leuk, wanneer ga je en wat ga je zien? Ik vond Luzon echt super! Hier reis je nog echt... en alle prachtige stranden zijn ook niet verkeerd natuurlijk 🙂

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Haha jij ook al niet? Werd gisteren ook al afgeschrikt door de blog van Karlijn Travels 😉
   Zo erg kan het niet zijn toch?! Ik ga in december naar de Filipijnen, lekker de feestdagen ontvluchten hier.
   Een weekje Palawan en een weekje Bohol. Luzon ligt iets te ver uit de richting zie ik. Wanneer was jij er?

   Reply
   1. Datzelfde blog las ik ook en ik kreeg meteen weer de kriebels... en heeeeel veel inspiratie om er ook eens een blogje aan te wijden. ik was in december/januari 2010/11 in de Filippijnen. Bohol is mooi hoor, leuk om met een brommertje rond te toeren. Wel een lange vlucht voor 2 weken, of maak je ergens nog een tussenstop?

    Reply
    1. travel addict

     Post author

     Haha, ik ben benieuwd naar jouw toekomstige blog over China :p
     Ja klopt, 2 weken is niet heel lang. Maar ik moet het ermee doen, want zit aan de schoolvakanties vast 🙁

     Reply
     1. Dat ken ik... zit normaal ook aan de schoolvakanties vast. Maar dat jaar had ik geluk: na thuiskomst van onze lange reis kon ik geen vaste baan meer vinden en zo hopte ik van invalwerk naar invalwerk... ideaal om eens buiten het hoofdseizoen op reis te gaan! (O ja en voor komend jaar heb ik mijn eigen mazzeltje gecreëerd 🙂 )

     2. travel addict

      Post author

      Klinkt goed dat invalwerk, moet ik ook 'ns over nadenken dan 😉
      Wat heb je voor 2016 geregeld dan? Onbetaald verlof oid?

     3. Invalwerk heeft ook veel nadelen, vandaar dat ik inmiddels verhuisd ben om weer vast werk te kunnen hebben. Fijn om weer een eigen klas te hebben en steeds dezelfde collega's, deel uitmaken van een team en weer iets op te kunnen bouwen. Ik heb een project op mijn werk gekoppeld aan een straatkinderenproject in India. Daarom gaan wij met ons gezin er een maand heen in december, 2 weken voor en 2 weken in de kerstvakantie. Tijdens de periode dat het straatkinderenproject gesloten is van kerst t/m oud en nieuw reizen we dan zelf rond in Rajasthan.

     4. travel addict

      Post author

      Wow, wat tof! En cool dat je school daarin meegaat, dat is ook niet automatisch het geval lijkt me.
      Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden! En lekker ook nog even met het gezin reizen, goed geregeld!

 4. Jolanda

  Mijn bucketlistje? Japan ? Daar was je nog niet? Ik zocht het hier namelijk. En Lapland natuurlijk.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.