De travel confessions tag

reizenVorig jaar werd de travel confessions tag in het leven geroepen door Travellers of the World. Omdat ik dit soort tags altijd leuk vind om te lezen op andere reisblogs, geef ik je vandaag een kijkje achter de schermen bij Travel addict door een aantal reisgerelateerde bekentenissen te doen. Komen ze!

Welk populair land trekt je eigenlijk helemaal niet zo?
Iran is helemaal hot onder doorgewinterde én beginnende reizigers, maar deze bestemming trekt mij dus helemaal niet. Misschien heb ik er een compleet verkeerd beeld bij, maar ik heb de indruk dat het in Iran vooral om cultuur, architectuur en religie draait en dat er qua natuur weinig boeiends te zien is. En juist dat laatste is voor mij een must bij het uitkiezen van een nieuwe bestemming.

Welke bekende en populaire stad lijkt je niet zo leuk?
Dat zijn er te veel om op te noemen denk ik ;). Ik ben niet echt van de steden en al helemaal niet van steden buiten Europa. Ik heb er al aardig wat gezien en er zijn er maar weinig die echt indruk maakten. Er is dan ook geen één stad die op mijn bucketlist staat, maar als ik er 1 moet noemen die me echt niet leuk lijkt dan ga ik voor Shanghai. Te druk, te modern en te sfeerloos.

Welke stad is je tegen gevallen?
New York, Singapore, Kuala Lumpur, Lima, Stockholm… en nog een hele waslijst aan steden in Azië en Latijns Amerika.
kualalumpur

Welk land viel je tegen?
De meest recente tegenvaller was Maleisië, waar ik deze blog over schreef. Maar ook Malta, Sri Lanka en Brazilië vond ik een stuk minder leuk dan verwacht.

Wat vond je tegen alle verwachtingen in juist heel leuk?
Dat is dan denk ik Slovenië, omdat ik daar helemaal geen verwachtingen bij had. Eigenlijk zou ik dit land alleen op doorreis passeren tijdens een roadtrip door het zuiden van Europa. Maar toen we het land binnen reden waren we zo blown away, dat we besloten hier een week te spenderen. Dat het zo’n verrassend mooie bestemming is, had ik echt niet verwacht!
P1040888

Welke gekke gewoonte heb je op reis?
Ik heb niet per se gekke gewoontes op reis, maar er is wel een groot contrast met thuis. Waar ik in Nederland echt van uitslapen houd, sta ik op reis voor dag en dauw op. Er mag immers geen kostbaar uur verloren gaan van de tijd die ik ook kan besteden aan sightseeing ;).

Waar ben je stiekem best trots op?
Dat ik al drie keer voor langere tijd op reis ben gegaan in mijn eentje. Niet dat het een hele prestatie is, maar ik hoor vaak genoeg dat mensen het graag willen en toch niet doen. Ze durven hun baan of huis niet op te zeggen of hebben andere (praktische) bezwaren. Voor mij waren dit de mooiste momenten uit mijn leven, dus ik ben er wel trots op dat ik dat heb aangedurfd.

Wat mis je tijdens reizen het meeste van thuis?
Hoe cliché: mijn bruine boterham met kaas en m’n dagelijkse glas Optimel. En af en toe de privacy zoals je die alleen thuis kunt ervaren.
IMG_0121

Wat mis je thuis het meeste aan het reizen?
De vrijheid, spontane ontmoetingen en dagelijks nieuwe dingen ervaren.

Wat is je grootste guilty pleasure?
Dat ik er een kick van krijg als ik precies hetzelfde plaatje schiet als die in alle bekende reisgidsen staat.

En… welke travel confessions heb je nu nog niet opgebiecht?

 • Dat ik een hekel heb aan groepsreizen en het all-inclusive concept.
 • Als ik weer een nieuw land kan afvinken op mijn lijst.
 • Dat ik op reis helemaal geen party animal ben.
 • Dat ik me kapot erger aan mensen die geen foto’s kunnen nemen (lees: een scheve horizon, een paal uit je hoofd, andere mensen in beeld).
 • Backpackers die zeggen dat ze in Australië zijn geweest en alleen Sydney hebben gezien.

Dat was 'm. Welke travel confessions heb jij op te biechten?

 

 

 

4 thoughts on “De travel confessions tag

 1. Haha, dan zou je je ongetwijfeld ergeren aan mijn fotomaakskills. Ik heb een speciaal talent om per ongeluk een prullenbak in beeld te zetten. Oog voor compositie heb ik ook niet echt. Af en toe heb ik een lucky shot en de rest van de foto's voeg ik toe aan mijn denkbeeldige expositie 'het leven zoals het is'.

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Dan is het maar goed dat wij niet samen reizen Shirley 😉
   Ach; ieder z'n ding toch?! En anders hebben we altijd Photoshop nog 😛

   Reply
 2. Ik zie nu pas dat je hem ook hebt ingevuld, super leuk! Super leuk ook om je antwoorden te lezen. Thuis ben ik ook een uitslaper, op reis juist echt niet. En dat van die mensen die geen foto's kunnen maken is ook zeker heel erg herkenbaar...

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Hahaha beter laat dan nooit 😉 Uitslapen is er voor mij helaas niet meer bij thuis, want sinds 3 weken hebben we er een kleine avonturier bij :p

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.