Een reis door 2018

curacao-headerZo dan! Terug van weggeweest 🙂 In augustus schreef ik mijn laatste blog en daarna heb ik me totaal overgegeven aan het nietsdoen (of nou ja; niks zinnigs :p ). Op de laatste dag van die maand beviel ik van dochter Zenna en de afgelopen 4 maanden genoot ik met volle overgave van het gezinsleven, inclusief nog één verre reis. In januari begin ik weer met werken en ik kon het niet laten op de valreep van 2018 toch nog even terug te blikken op mijn reisjes. Het waren er niet zoveel als normaal, maar nog steeds mag ik niet klagen ;).

Thailand & Maleisië
Terwijl het vuurwerk boven het Thaise Koh Lipe losbarstte, lag ik lamlendig op bed. Ik ontdekte vlak voor deze reis dat ik zwanger was en had die eerste weken regelmatig een enorme misselijkheidsaanval. Nou hecht ik totaal geen waarde aan de feestdagen, dus het mocht de pret niet drukken. Wel vond ik Maleisië een enorme tegenvaller. En dat terwijl ik er al lage verwachtingen van had, kun je nagaan ;). Een bestemming waar ik niet snel naar zal terugkeren.20180101_173517
Oman
Hoe anders was dat bij Oman! Dit was de meest verrassende reis van afgelopen jaar. Samen met een vriendin maakte ik een roadtrip van een week langs de vele schatten van dit land. We maakten een aantal avontuurlijke hikes in de bergen, zwommen in de mooiste wadi’s, scheurden met een 4x4 door de wonderschone woestijn en bezochten het gezellige Muscat. De Omani zijn enorm vriendelijk en behulpzaam en het is een relatief goedkoop land om doorheen te reizen. Dat maakt deze bestemming absoluut een aanrader voor 2019!
muscat

Texel
Mijn voornemen van vorig jaar was om meer mooie plekjes in eigen land te ontdekken, waaronder de Waddeneilanden. Op mijn zestiende ben ik een keer op Texel geweest, maar destijds heb ik niet veel van het eiland gezien. Iets met andere prioriteiten ;). De hoogste tijd dus om nog eens terug te gaan. Samen met vriendlief bracht ik het Paasweekend door op dit heerlijke eiland en dat beviel goed. In 2019 hoop ik dan ook meer Waddeneilanden te bezoeken.
vuurtoren

Ierland & Mallorca
In mei was het tijd voor onze laatste buitenlandtrip met z’n tweeën. Omdat we nog een beetje actief wilden doen én van de zon wilden genieten, besloten we een combi van Ierland en Mallorca te doen. Dat bleek een prima keuze! In Ierland maakten we een roadtrip van 10 dagen door het zuidwesten en liepen we een aantal mooie hikes. Daarna vlogen we door naar Mallorca, waar we weinig op het strand lagen maar ons voornamelijk lieten verrassen door de vele mooie plekjes die het eiland te bieden heeft. Wat kan Europa toch mooi zijn!
cliffsofmoher

Hoenderloo
Een week nadat we terug waren uit Mallorca, pakten we onze tassen alweer voor nu écht de laatste trip als duo. We genoten een weekend van het mooie weer in Hoenderloo en trokken eropuit op de Veluwe. Een gebied waar ik al best vaak ben geweest, maar het blijft heerlijk om daar door de bossen en over de hei te struinen.
hoenderloo

Antwerpen
In juni stond er een weekend Antwerpen op de planning, samen met een vriendin. Ook hier ben ik al meerdere keren geweest, maar ik ben nogal gecharmeerd van Belgische steden en vind het heerlijk om daar te genieten van het Bourgondische leven en lekker bij te kletsen. We hadden onwijs geluk met het weer en ontdekten wat leuke nieuwe plekjes.
antwerpen

 

Normandië
In de zomervakantie zou ik eigenlijk niet weggaan. Mijn vriend wilde zijn vrije dagen sparen voor als de baby er was en ik mocht niet meer vliegen met die pens. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, dus besloot ik last-minute met een vriendin nog een korte roadtrip door Normandië te maken. Het was een prima mix tussen sightseeing en lekker chillen op het strand.
etretat

Curaçao
En toen was het alweer tijd voor de laatste trip van het jaar en ons eerste tripje als gezin. We kozen voor een bestemming waar we met z’n tweeën echt nooit naartoe zouden gaan, omdat we dat veel te saai vinden: Curaçao. Een klein eiland waar weinig te doen is en waar het altijd mooi weer is. Dat maakt het een ideale winter getaway met baby.  We vertoefden een week in het westen, waar we mooie strandjes bezochten en de onderwaterwereld bewonderden. De week erop hadden we een super-de-luxe privévilla in het oosten en voerden we weinig meer uit. Een compleet andere reis dan we gewend zijn, maar heel fijn om met z’n drietjes van en met elkaar te genieten 🙂
curacao

Voor nu: een spetterend uiteinde gewenst en op naar een reislustig 2019!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.