Een roadtrip naar Normandië, zwangerschapsverlof en bloggen

normandieEn zo ging er opeens een maand voorbij zonder een blog te tikken. Een maand waarin ik juist zeeën van tijd had, aangezien mijn zwangerschapsverlof aan het begin van de zomervakantie inging. En ik -voor het eerst in mijn leven- een staycation houd, omdat ik niet meer mag vliegen. Hoe dat allemaal bevalt? Ik vertel het je graag!

Ik zag er best wel tegenop: mijn zwangerschapsverlof, die middenin mijn anders zo heilige zomervakantie valt. Zes kostbare reisweken waarin ik min of meer aan Nederland gebonden ben. Dat doet best even pijn, maar hee… ik weet waar we het voor doen :). Toch was ik blij dat er last-minute een spontane roadtrip naar Normandië op de planning kwam; kon ik er toch nog even tussenuit terwijl vriendlief de babykamer en de rest van het huis op orde maakte. Je hebt werkpaarden en vakantiepaarden 😉
etretat

Roadtrip Normandië
Samen met een vriendin vertrok ik voor 5 dagen naar Normandië. We bezochten de prachtige witte kliffen van Étretat, genoten van culinaire hoogstandjes in het gezellige stadje Honfleur, bewonderden het beroemde dorp op het getijdeneiland Mont Saint-Michel en genoten van de zon op verschillende stranden. Verder brachten we noodgedwongen een bezoekje aan het ziekenhuis en was ik heel even bang dat ik in Frankrijk moest bevallen. Een reden waarom ik mijn vertier deze weken wat dichter bij huis zoek.
honfleur

Staycation
En geheel tegen verwachting in is zo’n lange thuisblijfvakantie eigenlijk best relaxed! Ik was bang dat ik me stierlijk zou gaan vervelen, maar met deze ongekend mooie zomer is daar absoluut geen sprake van. Het scheelt natuurlijk ook dat veel mensen vrij zijn, dus ik kan bijna elke dag met vrienden afspreken. Dagjes strand, nachtjes weg, terrasjes pakken, barbecueën, lekker lezen in mijn opblaaszwembad… de dagen vliegen voorbij!
ontbijt

Bloggen
En zo kom ik gelijk bij het laatste punt: bloggen. Zoals ik al zei: het is niet dat ik er geen tijd voor heb. Maar ik heb voor het eerst in jaren geen zin in er tijd voor te maken. Misschien omdat ik in de modus van lekker niets doen zit. Misschien omdat het reizen deze periode op een zeer laag pitje staat. Misschien omdat ik in mijn hoofd met andere dingen bezig ben. Geen idee en ook geen zin erover na te denken. Maar dan weten jullie in ieder geval waarom het de laatste -en waarschijnlijk ook de komende- tijd zo stil is op Traveladdict.

Waarschijnlijk komt de zin om te schrijven vanzelf weer op gang, als ik even wil ontsnappen aan poepluiers, kotsdoeken en voor melkkoe spelen. Dus bij deze: tot over een tijdje! Ik ga nog even genieten van de stilte voor de babystorm… 😉

One thought on “Een roadtrip naar Normandië, zwangerschapsverlof en bloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.