Een visum aanvragen voor Oman

wahiba

Momenteel zit ik samen met een halfjaar oude baby in een huisje vlakbij Den Bosch. Onze eerste moeder-dochtervakantie! Hoe anders zag mijn voorjaarsvakantie er vorig jaar uit, toen ik met een vriendin het prachtige Oman ontdekte. Een avontuurlijke roadtrip op de bonnefooi langs de mooiste plekjes van het land. Het was een week vol spontane ontmoetingen, gastvrijheid en verrassingen.

We maakten een aantal prachtige hikes in de bergen, zwommen in de mooiste wadi’s, scheurden met een 4x4 door de woestijn en bezochten het gezellige Muscat. De Omani zijn enorm vriendelijk en behulpzaam en het is een relatief goedkoop land om doorheen te reizen. Ik zei het al eerder: Oman is absoluut een aanrader! Maar vergeet niet van tevoren je visum te regelen…

Foutje bedankt!
Dat hadden wij dus niet gedaan. Geen seconde over nagedacht ook. Je zou zeggen dat je inmiddels wel goed voorbereid bent als je jezelf travel addict noemt... 😉 Gelukkig kon je destijds nog een visum aanschaffen bij aankomst op de luchthaven. Al ging dat ook niet zonder slag of stoot. We mochten alleen cash betalen, maar dat hadden we niet en konden we daar niet krijgen. Na lang onderhandelen mochten we met creditcard betalen, maar moesten we wel het driedubbele tarief neertellen. Goed begin van de vakantie weer. Not!
20180224_095648

Online visum regelen
Sinds 21 maart 2018 worden er geen visa meer verstrekt op de luchthaven en kun je alleen nog maar met een e-visum Oman in reizen. Het aanvragen van zo’n visum bij een online visumbureau gaat supersnel en gemakkelijk. Hoe? Je vult het aanvraagformulier in en betaalt via iDEAL, overschrijving of PayPal. Binnen 72 uur heb je het visum in je mailbox staan. Een kind kan de was doen J.

Er zijn verschillende soorten visa voor Oman:

 Max. reizen  Dagen verblijf  Geldigheid  Prijs
Enkele reis max. 10 dagen in totaal 30 dagen € 51,15
Enkele reis max. 30 dagen in totaal 30 dagen € 84,45
Meerdere reizen max. 30 dagen in totaal 365 dagen € 151,15

Uiteraard heb je ook voor deze bestemming een paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is.
wadibanikhalid

Andere belangrijke zaken om rekening mee te houden:

  • Op het moment dat je je visum ontvangt, heb je 30 dagen de tijd om Oman binnen te komen. Je complete reis door Oman hoeft niet binnen die maand te zijn volbracht.
  • Je moet kunnen aantonen dat je een terugvlucht hebt.
  • Ook een boekingsbevestiging voor een hotelovernachting is een vereiste.
  • Stempels van Israël in je paspoort worden afgeraden. Overweeg een nieuw reisdocument aan te vragen als je deze wel hebt.

Veiligheid
Tot slot: “Oman?! Is dat wel veilig?!” Hoe vaak ik deze reactie niet heb gehoord toen ik vertelde waar ik naartoe ging. Het antwoord is: Ja, Oman is hartstikke veilig. Het behoort zelfs tot de meest veilige landen ter wereld. Geen enge ziektes zoals malaria of zika, weinig criminaliteit, geen natuurrampen en een zeer lage terreurdreiging. Kortom; niets houdt je tegen dit fantastische land te gaan ontdekken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.