Genomineerd voor de Liebster Award

Liebster-Award-600x230Vorige maand werd ik genomineerd voor de Liebster Award. De wat?! Nou gewoon… een award waar je 10.000 euro mee verdient! Haha, nee hoor; dit is een virtuele award die rondgaat in blogland als een soort van erkenning voor en kennismaking met beginnende bloggers. Pim en Narelle van Weg van het Noorden nomineerden mij en stelden de volgende 11 vragen, die ik met liefde beantwoord.

1. Wanneer ben je gestart met bloggen en waarom?
Ik begon Travel addict in februari 2015. Daarvoor blogde ik ook tijdens mijn reizen, maar dat was op sites als waarbenjij.nu en aroundtheglobe.nl. Mijn foto’s stonden ergens anders opgeslagen. In eerste instantie wilde ik vooral voor mezelf een centrale plek om mijn reiservaringen en foto’s te bewaren. Ik ging wat rondneuzen bij andere reisblogs en er ging een wereld voor me open. Ik wist niet dat er zoveel waren en vond het een geweldige inspiratiebron voor tripjes die ik zelf nog wil maken. Op dat moment besloot ik mijn eigen ‘kennis’ ook op deze manier te delen.

2. Wat is je favoriete reisbestemming en waarom?
Mijn favoriete werelddeel is Azië. Een ideale mix van natuur en cultuur, toffe activiteiten, mooie stranden, vriendelijke mensen, eten waar het water je van in de mond loopt en dat alles voor een leuk prijsje.

Mijn favoriete land is without a doubt Nieuw Zeeland. Wat een te gekke bestemming is dat zeg; ik raak er niet over uitgepraat. Dit moet het mooiste stukje natuur zijn dat Moeder Aarde ons te bieden heeft. Vulkanen, gletsjers, watervallen, regenwoud, ruige berglandschappen, prachtige blauwe meren, groene velden met duizenden schapen erin, mooie stranden, gave natuurparken, sfeervolle steden… om de haverklap word je weer compleet verrast! Tel daar de talloze outdoor mogelijkheden en de vele adrenaline verhogende activiteiten bij op en je begrijpt dat ik mijn hart voor eeuwig verloren ben aan deze bestemming 🙂

Rome is mijn favoriete stad en dat komt vooral door mijn voorliefde voor oude steden. De Italiaanse hoofdstad is een groot openluchtmuseum vol fascinerende gebouwen en ruïnes. Er is genoeg te zien en te doen en voor het Italiaanse eten kun je me ’s nachts wakker maken. Love it!

IMG_2570

3. Wat is je favoriete souvenir?
Ik ben niet zo van de souvenirs en als ik al wat meeneem uit een exotisch oord, is dat meestal voor familie of vrienden. Mijn mooiste souvenirs zijn eigenlijk mijn foto’s, maar als ik een voorwerp moet kiezen dan ga ik voor de mooie schalen die ik in Marokko kocht. Die gebruik ik regelmatig om chips, broodjes of andere lekkernij in te serveren.

4. Wat is de meest indrukwekkende plek waar je ooit bent geweest?
Oei, lastig kiezen! Ik heb inmiddels zoveel indrukwekkende plekken gezien! Maar dan ga ik denk ik toch voor Foz do Iguaçu. Dat vond ik zo’n imponerend natuurfenomeen dat ik er stil van werd. Zo mooi, zo gigantisch en zo niet te bevatten! De Grand Canyon in Amerika en Uluru in Australië zijn goed voor een tweede en derde plek.

5. Wat staat er op je bucketlist?
Wat niet? Haha. Mijn bucketlist bestaat voornamelijk uit bestemmingen die ik nog wil bezoeken, zoals China, Colombia, Brazilië, Noorwegen en Nepal. Qua activiteiten heb ik gelukkig al aardig wat af kunnen strepen: parachute springen, bungeejumpen, duikbrevet halen, met witte haaien duiken, motorrijbewijs halen, de marathon lopen, met dolfijnen/zeehonden zwemmen. Maar er blijven er nog wel een paar over. Zwemmen met walvishaaien bijvoorbeeld, een ballonvlucht maken in Cappadocië, het Noorderlicht zien en een sneeuwscootertocht maken in Lapland.

6. Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik begon mijn ‘carrière’ als journalist bij een landelijk dagblad en bij een reisvakblad. Maar na mijn wereldreis ben ik het onderwijs ingerold en er niet meer uitgekomen, haha. Nu sta ik voor de klas op een mbo-school in Rotterdam, waar ik journalistiek, communicatie en Nederlands geef. En vooral geniet van de vele vakanties die het onderwijs te bieden heeft ;).

7. Wat is je favoriete stad of plek in Nederland?
Mijn favoriete steden zijn Den Bosch, Utrecht en Amsterdam. Ze hebben alle drie iets knus en sfeervols door de grachten en (daar heb je ze weer) oude gebouwen, maar je kunt er ook prima uitgaan. Een perfecte combinatie 🙂

Verder vind ik de Veluwe een mooi gebied om te fietsen of wandelen en wil ik graag nog meer van de Waddeneilanden zien. Ik ben alleen op Texel geweest en daar heb je wel een op en top vakantiegevoel.

frankrijk
8. Wat staat er op je playlist als je op reis gaat?

Van alles en nog wat! Veel guilty pleasures uit mijn tienerjaren, maar ook de nieuwste top 40 hits, rock, wat minder bekende bands uit het buitenland en singer-songwriter liedjes. Een bij elkaar geraapt zootje dus ;).

9. Welke drie buitenlandse gerechten zijn favoriet?

Indiase Vindaloo curry (of eigenlijk elke curry uit India), Thaise kip met cashewnoten en Italiaanse lasagne.

10. Welke reisbestemming viel je tegen?
Stad: Lissabon. Ik vind het over het algemeen een lelijke stad met veel verpaupering en weinig sfeer. En ja, ik weet dat ik zo ongeveer de enige ben ter wereld die er zo over denkt ;).

Eiland: Malta. Op zich een mooie bestemming, maar qua sightseeing heb je het in een weekend wel gezien. Ik was er te lang en raakte verveeld.

Land: de Verenigde Staten. Supermooi en indrukwekkend qua natuur, maar verder vind ik het een ramp. Ik mis daar altijd de vakantievibe door het gebrek aan gezellige eettentjes, terrassen en kroegen. Zelfs New York kon me niet echt imponeren.

11. Wat is je favoriete reisfoto?
Ik heb er meerdere en dit is er één van. Een foto met drie mooie ingrediënten: Australië, strand en zonsondergang.

 australie2

Tot slot. Noem 11 willekeurige feiten over jezelf:

 1. Ik ben verzot op oude kaas en pannenkoeken.
 2. Baby’s vind ik maar rare wezens; ze hebben iets buitenaards en je kunt er niks mee.
 3. Ik heb een fobie voor kotsende mensen.
 4. In een jolige bui luister ik nog steeds naar de Spice Girls of Linda, Roos & Jessica.
 5. Ik houd van feestjes. En gin tonics, wijn, Belgische biertjes, Baileys….etc
 6. Naast reizen doe ik graag aan hardlopen en motor rijden.
 7. Als ik op reis ben, mis ik mijn dagelijkse portie Optimel Framboos het meest.
 8. Ik heb een schurfthekel aan verhuizen en klussen (gelukkig heb ik een handige vriend).
 9. Sinds ik uit huis ben, heb ik geen aardappel meer gegeten. De Hollandse pot vind ik ronduit ranzig!
 10. Ik ben nogal lomp en blunder wat af in mijn leven. Zo heb ik mezelf een keer per ongeluk in de fik gestoken met een ouderwetse gasoven. Een deel van m’n haar was weg, evenals m’n wimpers en wenkbrauw aan de rechterkant. Oeps!
 11. Ik heb een hekel aan shoppen, mensen die voor m’n voeten lopen, duiven, kou, wachten, het huishouden en muggenbulten.

De spelregels van de Liebster Award:
1. De genomineerde vertelt wie hem of haar genomineerd heeft en linkt naar die site
2. Je beantwoordt de ontvangen vragen
3. Je noemt 11 willekeurige feiten over jezelf
4. Je nomineert andere bloggers voor deze award
5. Je stelt zelf 11 vragen op voor de nieuwe bloggers
6. Laat de bloggers weten dat ze genomineerd zijn voor deze award

Het is nu dus aan mij om 11 nieuwe vragen te stellen aan andere bloggers. Ik nomineer Linda van Linda op Reis en Pim en Isabel van Stories & Stamps . Jullie mogen onderstaande vragen beantwoorden:

 1. Wat maakt jouw blog onderscheidend van andere reisblogs?
 2. Omschrijf jezelf in 5 steekwoorden.
 3. Wat maakt jou naast reizen gelukkig?
 4. Naar welk land zou je het liefst emigreren en waarom?
 5. Welke Nederlandse lekkernij mis je het meest op reis?
 6. Wat is het raarste wat je hebt meegemaakt op reis?
 7. Welk land heeft de meeste indruk gemaakt?
 8. Welke bestemming trekt je helemaal niet en hoe komt dat?
 9. Aan welk type reiziger erger jij je op reis?
 10. Wat was jouw hoogtepunt uit 2015?
 11. Welke bestemmingen staan er voor 2016 op de planning?

 

7 thoughts on “Genomineerd voor de Liebster Award

  1. travel addict

   Post author

   Ja, werd wel tijd he 😉 Was 'm alweer bijna vergeten haha.
   Nieuw Zeeland MOETEN jullie als het lukt echt een keer naartoe.
   1000% zeker dat je daar een onvergetelijke tijd gaat krijgen 🙂

   Reply
  1. travel addict

   Post author

   Oh tof! Haha, mooie uitgebreide antwoorden! Leuk om te lezen.
   Het zijn de Griekse eilanden geworden zie ik; heerlijk!
   Heel herkenbaar dat je alweer 'n ticket in huis hebt voor je volgende reis terwijl je er eerst nog 1 moet maken 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.