Het grote reis ABC

reizen
Elke blogger heeft er wel eens last van: een writer’s block. Soms zit je boordevol inspiratie, andere keren ontbreekt het er even aan. Wat ik dan meestal doe, is een tijdje brainstormen over een bepaalde bestemming. Via een ABC’tje of mind mapping bijvoorbeeld. En nu dacht ik: misschien is het leuk om gewoon eens zo’n brainstorm over reizen te publiceren. Daarom vandaag alle onmisbare ingrediënten voor reizen in ‘Het grote reis ABC’.

Adrenaline – je kunt me altijd wakker maken voor een adrenaline verhogende activiteit, zoals parachutespringen, bungeejumpen of duiken met witte haaien. Love it!

Backpacken – de leukste manier om rond te reizen! Lekker budget op de bonnefooi langere tijd rondtrekken, meestal per bus.

Creditcard – deze mag niet ontbreken in je spullen. Heeft me al aardig wat keren uit de brand geholpen als ik mijn pinpas om wat voor reden dan ook niet kon gebruiken.

Duiken – iets wat ik alleen op reis doe en wat ik helemaal te gek vind!

Ergernissen – helaas erger ik me snel aan mensen. Niet heel handig als je een kamer deelt met een internationaal gezelschap. Luidruchtige Engelsen, smakkende Chinezen, een snurkende bovenbuurman. Maar ja, it’s part of the deal zullen we maar zeggen 😉

Flexibel – een eigenschap die goed van pas komt op reis. Als de bus niet komt opdagen of je geboekte excursie opeens niet doorgaat, moet je toch snel kunnen schakelen.

Gids – liever niet ter plekke, maar reisbijbel Lonely Planet is wat mij betreft onmisbaar.

Hiken – mijn all-time favourite activiteit op reis! Een reis zonder hike is voor mij niet compleet.hiken

Internet – de beste uitvinding ever. Hoe moet je anders het thuisfront op de hoogte houden en al je toffe ervaringen en foto’s delen?!

Jetlag – één van de minder leuke kanten aan reizen. Vroeger had ik er nooit zo’n last van, maar tegenwoordig kan ik dagen ontregeld zijn door het tijdsverschil.

Kamperen – hier ben ik mee opgegroeid en ik vind het nog steeds te gek om er met de tent op uit te trekken. Back to basic!

Locals – kunnen een land maken of breken. De liefste locals vind je in Sri Lanka en Myanmar.

Massages – vooral in Azië probeer ik er zo vaak mogelijk één te scoren. In Nederland schiet het er meestal bij in, maar op reis maak ik hier graag tijd voor!

Nieuw Zeeland – nog steeds mijn nummer 1 bestemming. Wat een te gek land!

Ontmoetingen – het aspect dat reizen wat mij betreft zo bijzonder maakt. Waar je in Nederland al snel in je eigen kringen blijft hangen, ontmoet je op reis de meest verschillende types die je in het dagelijks leven straal voorbij zou lopen.

Paspoort – mijn belangrijkste bezit. Want zeg nou zelf; wat is je leven waard zonder paspoort?!paspoort

Quiztime – in de pub dan hè. In Nederland doe ik er nooit aan mee, maar op reis wil ik af en toe nog wel eens een pub quiz bijwonen. Of andere spelletjes doen.

Roadtrip – het ultieme gevoel van vrijheid. Heerlijk om niet afhankelijk te zijn van bussen, treinen of geboekte excursies, maar gewoon je eigen weg te volgen op je eigen tempo.

Solo reizen – iets wat iedereen een keer zou moeten proberen. Je wordt er zelfstandig, sociaal en verantwoordelijk van en je leert heel veel over jezelf.

Travel addict – that’s me 😀 En mijn reisblog natuurlijk. Superleuk om ook op deze manier met reizen bezig te zijn.

Uitstippelen route – hier zit voor mij het grootste deel van de voorpret in.

Vliegen – nog steeds de populairste manier om van A naar B te komen, zeker als je lange afstanden te overbruggen hebt.

Wildlife spotten – de belangrijkste reden waarom ik nog véél meer van Afrika wil zien.

Xplore – de wereld die aan je voeten ligt. En jij mag ‘m gaan ontdekken. Te gek toch?!

YES!!! – het gevoel dat je hebt als je net een ticket hebt geboekt.

Zakmes – onmisbaar tijdens lange hikes en kampeertrips.

Check; alle 26 letters gehad. Heb jij nog aanvullingen?

 

2 thoughts on “Het grote reis ABC

  1. travel addict

   Post author

   Dank je Narelle 🙂
   Roadtrips blijven inderdaad te gek! Wanneer mag jij de weg weer op?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.