Het paradijs dat Galapagos heet

fto2Voor veel mensen is het een droombestemming waar ze ooit nog eens naartoe willen: de Galapagos Islands. En terecht, want zo’n uniek stukje aardkloot vind je nergens anders! Nog steeds heerst het idee dat een reis naar dit gebied met zijn uitzonderlijke flora en fauna ontzettend duur is, maar dat valt best mee. Gewoon een kwestie van slim aanpakken.

Op de bonnefooi
Als je tickets zoekt vanuit Nederland naar de Galapagos eilanden, ben je al snel een paar duizend euro kwijt. Beter kun je een vlucht boeken naar Ecuador en vanuit daar je ticket naar het paradijs scoren. In Guayaquill vertrekken tientallen vliegtuigen per dag naar de eilandenarchipel. Van tevoren boeken is niet eens nodig. Wij gingen op de bonnefooi naar het vliegveld en konden direct doorlopen naar de gate. Een kleine twee uur later sta je op het hoofdeiland Santa Cruz. En dat voor nog geen 270 euro! De meeste toeristen slapen op Santa Cruz of San Cristóbal en maken vanuit daar dagtrips naar de andere eilanden. Slapen kun je zo duur maken als je zelf wilt, maar voor de low budget reizigers onder ons: je vindt er al een tweepersoonskamers vanaf 25 euro. Valt mee he?

Wildlife
Omdat ik niet graag teleurgesteld word tijdens het reizen, probeer ik mijn verwachtingen altijd aan de lage kant te houden. Maar dat was geheel onnodig bij deze bestemming. Wat een ongelooflijk mooie plek zeg! Zó veel wildlife, dat zich allemaal niks aantrekt van de hordes toeristen die zich als paparazzi gedragen. Aan land struikel je over de reuzenschildpadden, iguana’s, zeeleeuwen, pinguïns en niet te vergeten de blue-footed boobies. Maar het allermooiste bevindt zich onder water. Verschillende soorten haaien, schildpadden, zeeslangen, roggen…name it and you find it! Ben je niet zo van het duiken? Je kunt ook snorkelen door een tunnel vol grote haaien bij Tintura Bay. Helemaal te gek natuurlijk!

Hiken
Op San Isabella kun je de mooiste wandeltochten maken. Naar de vulkanen Sierra Negra en Chico bijvoorbeeld. De laatste biedt een fantastisch uitzicht over azuurblauwe baaien en de prachtige groene omgeving. Of loop van de Wall of Tears naar het uitzichtpunt op de top van Cerro Orchilla, vanaf waar je de prachtige kustlijn overziet. Als je hiervandaan je tocht vervolgt naar Puerto Villamil, passeer je onder andere de lavatunnels, een meer met flamingo’s en het mangrovegebied met reuzencactussen. Ook op San Cristóbal zijn talloze wandelroutes uitgezet en de meest legendarische view van de Galapagos vind je op Bartolome Island. Absoluut een Kodak-momentje waard!

What else?
Ik vond het echt een topbestemming, waar je naast wandelen, snorkelen en duiken ook nog eens heerlijk kunt zonnebaden op het strand en superlekker kan eten. Vooral voor visliefhebbers is het hier een walhalla. Wil je de eilandengroep op een andere manier verkennen? Er worden ook cruises met een zeilboot aangeboden in Santa Cruz. Normaal aan de dure kant, maar als je geluk hebt kun je last-minute voor de helft van de prijs mee.

 

 

2 thoughts on “Het paradijs dat Galapagos heet

  1. Galapagos staat erg hoog op het verlanglijstje. Super handige tip van de vliegtickets, want direct van het Nederland niet te betalen. Daar zou ik ook graag nog duiken, maar dan moet ik mijn duikskills weer eens gaan bijschaven 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.