Hoera; Traveladdict bestaat 1 jaar!

headerjarigTraveladdict is jarig! Precies 1 jaar geleden plaatste ik mijn eerste bericht. Ik kwam net terug van een reis naar Sri Lanka en de Malediven en zat vol inspiratie en verhalen. Na jaren van klagen over het feit dat ik het schrijven zo miste (ik was tot een paar jaar geleden nog journalist) en een aantal freelance klussen waar ik niet heel gelukkig van werd, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik zou mijn twee grote passies gaan combineren, door te bloggen over reizen. Et voilà; een nieuwe hobby was geboren!

Wat ik op dat moment niet kon vermoeden, was dat mijn blog direct na m’n eerste verhaal al stil kwam te liggen, omdat ik door het plotselinge overlijden van mijn moeder met hele andere zaken bezig was. Eind maart pakte ik het bloggen weer op en gelukkig houd ik het tot op de dag van vandaag prima vol 🙂

Op ontdekkingstocht in (social)medialand
Het afgelopen jaar postte ik 95 berichten en raakte ik steeds meer vertrouwd met WordPress, Photoshop en Instagram. Al ben ik nog steeds een ontzettende nitwit op dit gebied hoor. Karin en techniek gaan gewoon niet zo goed samen ;).

In het begin was het even zoeken naar een schrijfritme, maar met zo’n 3 berichten per week lijk ik mijn draai te hebben gevonden. Instagram ontdekte ik pas ergens in mei. I know; ik hoor bij de zogenaamde ‘late majority’ bij zo’n beetje alles wat met techniek en internet te maken heeft :p. Inmiddels ben ik groot fan van dit social mediaplatform en hoort het dagelijks posten van een foto op Insta net zo thuis in mijn routine als ademen, ontbijten en slapen.

Als er een nieuwe blog online is, zet ik dat ook nog even op de Facebookpagina van Traveladdict. Maar ik moet eerlijk zeggen: daar blijft het ook wel een beetje bij. Twitter haat ik en wil ik het liefst zo lang mogelijk mijden. Ook met Pinterest heb ik niet zo veel. Toch vraag ik me de laatste tijd wel eens af of ik hier niet meer mee zou moeten doen. Het schijnen wel de twee kanalen te zijn die je de meeste volgers kunnen opleveren. Wat vinden jullie?

Bezoekersaantallen & tips
Want ja…die bezoekersaantallen op mijn blog blijven al een tijdje op hetzelfde aantal hangen. Niet dat het daar allemaal om draait natuurlijk. Ik vind het vooral zelf erg leuk om te bloggen. En om een soort naslagwerk voor mezelf te hebben als ik straks oud en kreupel achter de Bingotafel in het bejaardentehuis zit. Maar uiteraard zou ik het wel heel tof vinden om nog meer bezoekers te krijgen. Daarom wil ik jullie als lezers (en wellicht als collegabloggers?) graag om advies vragen over een aantal zaken:

- Wat mis je nog op mijn site? Denk hierbij aan bepaalde rubrieken, onderwerpen, bestemmingen, beelden, etc.

- Welke verhalen vind je leuk om te lezen en welke juist niet?

- Heb jij tips over hoe ik het bereik/de naamsbekendheid van Traveladdict kan vergroten?

Ik hoor het graag! En schroom niet om kritisch te zijn, daar leren we alleen maar van :).

Weer op reis!
Tot slot nog een nieuwtje: ik ga over 2 weken weer op reis! Omdat 2015 nogal een heftig jaar is geweest, had ik de behoefte er een tijdje tussenuit te gaan. Even helemaal op mezelf zijn, tot rust komen en geen verplichtingen. Heerlijk!

Ik heb 2,5 maanden onbetaald verlof gekregen en het plan is om te gaan rondtrekken door Noord-India, Myanmar, Nepal en Zuidwest China (en heel misschien Tibet?). Stuk voor stuk landen waar het internet niet al te best geregeld is, dus heel veel nieuwe verhalen gaan er waarschijnlijk niet komen in die periode. Al hoop ik zo af en toe natuurlijk wel een update te kunnen posten. En veel foto’s op mijn Instagramaccount natuurlijk. Volgen dus!

En als jullie nog tips hebben voor bovenstaande bestemmingen; let me know!!

8 thoughts on “Hoera; Traveladdict bestaat 1 jaar!

 1. Gefeliciteerd met je 1 jarig jubileum ! Wat gaaf dat je op reis gaat, het Zuiden van China en Tibet staan bij mij ook nog op de bucketlist, dus ben enorm benieuwd naar je verhalen. Tips op het gebied van het vergroten van de bezoekersaantallen heb ik niet echt, aangezien ik zelf ook nog een 'jonkie' ben als het op bloggen aankomt 🙂 . Ik vind je informatie divers, je plaatst mooie foto's en schrijft leuk, dat zijn voor mij de belangrijkste punten als ik blogs van anderen lees. Ik wens je veel plezier op reis en uiteraard succes met je blog!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Wow, wat een lovende woorden haha. Heel fijn om te horen, you make my day 😀
   Thanks, dat gaat wel lukken denk ik! Hopelijk kan ik veel mooie verhalen en tips verzamelen.

   Reply
 2. Jolanda van Drie

  Super leuk en goed bezig hoor Kaar! En FB en Instagram zijn goede communicatiekanalen hoor. Aantal gebruikers van Twitter loopt terug, zeker onder jongeren. Blogs, vlogs (volgend idee;) en visuele social media zijn helemaal populair. Veel plezier verder met de voorbereidingen voor je nieuwe, mooie reis!

  Reply
 3. Haha, weet je wie vandaag ook jaris is? One Day Trip!! Super grappig. (Geef een kadootje weg uit Zuid Amerika... 🙂 )
  Maar uiteraard gefeliciteerd! Ik lees je blog met veel plezier en weet zou gauw niet iets dat verbeterd kan worden. Ik vind dat je heel fijn schrijft en je artikelen hebben de perfecte lengte.

  Wat heftig, van je moeder. Wel heel fijn dat je het bloggen weer hebt opgepakt en je het met zoveel plezier doet.

  En wat super vet dat je op reis gaat! Wanneer ga je?

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   Haha wel echt vet toevallig hè?! Heb al meegedaan aan je 'prijsvraag' hoor, alleen al uit nieuwsgierigheid naar dat zogenaamde kleinigheidje 😉
   Thanks voor het compliment, fijn om te horen! Ik vertrek 20 feb al... vet snel! Jullie zijn alweer over de helft he?

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.