Hotspots Mallorca

mallorcaVorige week was ik op het prachtige Mallorca. Een eiland dat me -net als veel andere Europese eilanden- weer compleet heeft ingepalmd! Wat een prachtige baaien, pareltjes van stranden en machtige vergezichten kwamen we af en toe tegen! Hoewel het weer het een beetje liet afweten en het wel echt té toeristisch was in de meivakantie, raad ik een reisje naar Mallorca buiten het hoogseizoen zeker aan! En dan mag je onderstaande hotspots wat mij betreft niet overslaan…

Stranden
Het stikt in Mallorca van de mooie stranden. Zeker in het oosten vind je de ene mooie azuurblauwe baai na de andere. Mijn advies luidt dan ook om gewoon lekker rond te gaan toeren en op de bonnefooi af en toe eens uit te wijken naar een strandje. Zo kom je gegarandeerd een aantal mooie spots tegen. Mijn eigen favorieten zijn de volgende:

 • Cala El Mago (zuidwesten)
 • Caló des Moro (zuidoosten)
 • Cala Sa Nau (oosten)
 • Cala Sant Vicenc (noordwesten)

Het op menig blog en in reisboekjes geloofde Cala Deia vond ik dan juist weer tegenvallen.
strandmallorca

Dorpen en stadjes
Aan sfeervolle, knusse plaatsen geen gebrek in Mallorca. Zeker als je in het westen rond rijdt, passeer je om de haverklap een gezellig dorpsplein of een straatje vol terrassen. De plekken waar ik erg gecharmeerd van was:

 • Met name de oude ommuurde binnenstad is leuk om rond te lopen en een hapje te eten. Leuke bijkomstigheid: je kunt er ook over de stadsmuren wandelen.
 • Dit prachtige stadje in de bergen is niet alleen mooi gelegen, maar doet ook heerlijk middeleeuws aan. Verken de authentiek ogende straatjes met zijn historische gebouwen, shop wat lokale lekkernijen en plof neer op een van de vele terrasjes.
 • Sant Elm. Dit dorpje bestaat maar uit 1 straat en heb je snel gezien, maar het ligt wel in een supermooie omgeving waar je ook goed kunt hiken. Verder heeft Sant Elm een scala aan restaurants met terras aan het water, dus een leuke plek om eens te lunchen!
  valldemossa

Bezienswaardigheden
Natuurlijk zijn er ook een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn. Rijd sowieso de mooie kustroute in het westen (MA 10) die het eiland van noord tot zuid doorkruist. Sublieme uitzichten gegarandeerd! Van de overige bezienswaardigheden is dit mijn top 3:

 • Torrent de Pareis. Bezoek deze indrukwekkende kloof bij Porte de Sa Calobra het liefst voor 11 uur ’s ochtends. Dan heb je het rijk nog grotendeels alleen en ben je alle touringcars voor. Afhankelijk van welk seizoen het is, kun je een heel stuk de kloof in wandelen. Wij moesten af en toe nog door plassen van 1,5 meter diep waden, wat het ook juist wel weer leuk maakt natuurlijk ;). Als je de hele kloof door wilt hiken, kun je het beste in Sa Calobra beginnen en vanaf daar naar zee lopen.
 • Cap de Formentor. Het is niet zozeer de meest noordelijke punt met vuurtoren die dit uitstapje bijzonder maakt, maar meer de weg ernaartoe. Vooral de baai bij Cala Figuera in verschillende tinten blauw en het viewpoint Mirador d’es Colomer zijn het stoppen waard. Verder kun je heerlijk relaxen op het strand van Playa Formentor.
 • Cuevas del Drach. Normaal gesproken skip ik grotten meestal, want als je er één hebt gezien, heb je ze allemaal gezien. Althans; zo denk ik wel eens. Tijdens een bewolkte ochtend, besloten we toch de grotten van Drach even mee te pakken. En eerlijk is eerlijk; als je verder kijkt dan de massa’s toeristen die er rondlopen, is het een indrukwekkende plek. Dit komt met name door de grootte en de ligging in een ondergronds meer. Toch wel een aanrader dus!
  calafiguera

Dat waren ze; de hotspots van Mallorca. Ben jij al eens op dit heerlijke eiland geweest?

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.