In the jungle the mighty jungle…

header ecuador
Als je iets over de Amazone hoort, denk je misschien al snel aan Brazilië. Niet zo gek, want het grootste gedeelte van het regenwoud ligt in het grootste land van Zuid-Amerika. Maar ook vanuit Colombia, Ecuador, Peru of Bolivia kun je meerdaagse trips boeken naar de wondere wereld van Tarzan en Jane. Vaak voor een lagere prijs dan je in Brazilië betaalt. Zelf regelde ik een driedaagse trip vanuit Quito. Een fantastische ervaring!

Dag 1
Op de eerste dag (of eigenlijk al de avond ervoor) pak je de nachtbus naar Lago Agrio. Dat was weer een helse tocht met veel te weinig beenruimte en ijs-en-ijskoud. Iedereen die wel eens door het westen van Zuid-Amerika heeft gereisd zal dat kunnen beamen ;). Bereid je daar dus op voor. Aangekomen in dit jungledorpje denk je dat je er bent. Maar nee; dan mag je nog eens 2 uur de bus in! Daarna word je per boot naar het kamp vervoerd. Onderweg kun je al veel dieren spotten: papegaaien, slangen en apen die de rivier oversteken via een overhangende tak. Het kamp is minimalistisch, maar idyllisch: een grote houten vlonder met allemaal hutjes rondom.

's Middags kun je een verfrissende duik nemen in de lagoon of lekker chillen in de hangmatten bij de lodge. Wat ik heel tof vond, was de nightwalk door de jungle. Daar kom je allerlei griezelige beesten tegen. Van padden zo groot als konijnen tot tarantula's tot piepkleine, felgroene en zeer giftige boomkikkers.

Dag 2
Het slapen hier is een belevenis op zich! Zo werd ik 's nachts verschillende keren gewekt door ondefinieerbare geluiden vlak naast m'n bed. Schijterig als ik was, durfde ik er niet uit om te kijken wat het was. Ratten? Kakkerlakken? Grote harige spinnen? Mij niet gezien! Maar toen het licht was bleek wie mijn nachtrust hadden verstoord: een stelletje vleermuizen die m'n bananen hadden opgepeuzeld. Geen eten laten rond slingeren dus :p.

De volgende ochtend gingen we weer een stukje varen. We spotten onder andere een luiaard, een gigantische anaconda en een ...jaja luister goed...pink river dolphins! Wij dachten dat het om een broodje aap ging (zoiets als de dropbears in Australië), maar de roze rivierdolfijn blijkt echt te bestaan!

's Middags maakten we een hike door de jungle, wat weer een avontuur op zich was. Een moeras oversteken en tot je knieën in de modder wegzakken. Mieren van een boomstam likken, die naar citroen smaken. Paddenstoelen eten, takjes roken, natuurlijke nagellak opsmeren. Zo leer je nog 'ns wat! Ook piraña's vissen stond op het programma, evenals kaaimannen spotten. Vervolgens mag je een klein stukje verderop zelf het water in om te zwemmen. Ondertussen moet je er maar niet teveel aan denken wat er nog meer rond zwemt.

Dag 3
En dan zit het er alweer op! Als je nog geen genoeg hebt van de mighty jungle, kun je nog een boottochtje maken om 6 uur. Om 10 uur vertrekt de boot weer terug naar de bewoonde wereld. Na een laaaange busreis arriveer je dan 's nachts weer in Quito. Moe, maar voldaan :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.