Kiekjes uit… Andalusië

headerOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het veelzijdige Andalusië.

andalusie1 Twee jaar terug maakte ik een roadtrip door het zuiden van Spanje en zag ik een groot deel van Andalusië. Dit blijkt een ontzettend veelzijdige regio te zijn met bruisende steden, mooie natuur en een cultuur waarin genieten voorop staat. Deze foto nam ik in het kustplaatsje San José, dat vlakbij Almería ligt. Dit soort landschappen zie je ook vanuit de auto.

andalusie2 Een bekende hotspot in deze Spaanse regio is natuurlijk het Alhambra; een gigantisch paleizencomplex aan de rand van Granada. Van het paleis zelf was ik niet zo onder de indruk, maar het ligt wel in een mooie omgeving. Boven op een heuvel met uitzicht over de stad.

andalusie4Zelden heb ik een stadje gezien dat zo mooi ligt als Ronda. De rivier Guadalevín splitst deze stad doormidden en heeft een diepe kloof uitgesneden. Daar overheen zijn deze drie beroemde bruggen gebouwd. Misschien herken je dit plaatje wel uit Wie Is De Mol van 2012.

andalusie3 Af en toe waan je je even in Latijns Amerika terwijl je in Spanje zit. Neem deze koloniale kathedraal in badplaats Cádiz; die zou niet misstaan in Guatemala of Nicaragua toch?

andalusie5Eén van de vele uitzichten die we tegenkwamen op onze reis. Deze is genomen vlakbij Ronda, waar je midden in een fantastisch natuurgebied zit. Je kunt er uitstekend hiken in de bergen van de Sierra Nevada en komt dan continu dit soort uitzichten tegen. En het mooie is dat er bijna geen andere toeristen zijn. Heerlijk!

2 thoughts on “Kiekjes uit… Andalusië

  1. travel addict

   Post author

   Dank je! Het is een prima bestemming voor 'n weekje roadtrippen, zeker als het hier koud en guur is 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.