Kiekjes uit… Arches NP

headerarchesOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: nationaal park Arches in Utah.

arches1In nationaal park Arches zie je -de naam zegt het al- voornamelijk natuurlijk gevormde bogen van steen. Een welkome uitzondering op dit straatbeeld is de Balanced Rock. Deze rotsformatie, ter grootte van 3 schoolbussen, balanceert als een grote bal op een pilaar op 17m hoogte. Wanneer zou ie naar beneden storten?

arches2Ook bij rotsfamilies bestaan er tweelingen, zoals je hier ziet bij Double Arch. Ze verschillen wel iets in grootte; de achterste boog is 45m hoog, de voorste 37m. Een indrukwekkend gezicht zo bij elkaar.

arches3Landscape Arch is de langste boog in het park. Hij heeft een overspanning van maar liefst 88,4 meter. Vroeger mocht je er overheen lopen, maar sinds er een stuk is afgebroken 15 jaar geleden, is het betreden ervan verboden.

arches4Hoe deze boog heet weet ik niet eens meer, maar ik vond het een prachtig plaatje zo met die mooie lucht erachter.

arches5En af en toe word je ook nog beloond met een mooi vergezicht. Ik moet er eerlijk bij zeggen dat ik een klein beetje teleurgesteld was over Arches NP. Het is vooral veel van hetzelfde en wij hadden de pech tegelijkertijd met zo'n 10.000 andere toeristen in het park te zijn. Een beetje toeristisch is niet erg, maar dit was me net iets te gortig ;).

Achteraf vind ik het toch wel mooi als ik de foto's zie.  Wat vind jij? Lijkt dit park je wat?

 

 

 

5 thoughts on “Kiekjes uit… Arches NP

  1. travel addict

   Post author

   Ja, zeker doen! Ik was nog meer onder de indruk van Canyonlands NP, dat vlakbij Arches ligt.

   Reply
  1. travel addict

   Post author

   Je kunt inderdaad niet alles zien, al probeer ik dat toch altijd weer wel (tot grote ergernis van mijn vriend :p).
   Maar als je niet uitkijkt word je net zo'n Japanner die in een week heel Europa probeert te doen. Maar jullie hebben ongetwijfeld genoeg ander moois gezien in de VS!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.