Kiekjes uit… Bagan

bagan0Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: Bagan.

bagan2Bagan is voor veel backpackers hét hoogtepunt van Myanmar. Het is natuurlijk ook best bijzonder; zo'n 4400 tempels bij elkaar op een paar vierkante kilometer. Hoewel ik niet lyrisch ben over deze 'attractie', kan ik niet ontkennen dat het geheel een bijzonder plaatje is.
myanmar1Hoewel je de meeste tempels niet meer mag beklimmen sinds 1 maart 2016, zijn er gelukkig nog 5 die je wel op mag om de zonsopgang of zonsondergang te bewonderen. Samen met 10.000 Chinezen en andere backpackers ;). Maar met een beetje geluk, vind je toch nog een rustig plekje voor jezelf...
bagan3De beste optie om dit tempelcomplex te verkennen is wat mij betreft per e-bike. Een soort mix tussen een elektrische fiets en een scooter. Ben je meer van de old skool way, dan kun je altijd nog voor paard en wagen kiezen!
bagan5Als je vroeg in de ochtend op pad gaat, heb je veel tempels nog voor jezelf. Zo strandde ik bij deze tempel tussen de roze bloesems om op m'n gemakje te ontbijten. Idyllischer krijg je het niet ;).
bagan6Helaas was er voor mij geen zonsondergang te zien vanwege de vele bewolking. Maart is dan ook niet de beste tijd van het jaar om te gaan, want de lucht is dan vaak heiig. Dan nog maar een foto van de zonsopkomst. Ook met ijle lucht, maar toch de moeite waard!

Ik ben benieuwd wat jullie van Bagan vinden?!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.