Kiekjes uit… Boedapest

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: Boedapest.

boedapest1
De Hongaarse hoofdstad bestaat uit twee delen, met de Donau als scheidslijn in het midden. Boeda is het heuvelachtige gedeelte aan de rechterkant en Pest ligt aan de linkeroever van de rivier. Vanaf de Gellértheuvel heb je een prachtig uitzicht over beide delen van de stad. 

boedapest2
Het heldenplein werd in 1896 aangelegd om de duizendste verjaardag van Hongarije te vieren. Centraal staat het Millennium monument, waar de beelden van oud-staatshoofden in verwerkt zijn. Dit grootste plein van Boedapest wordt tegenwoordig vooral gebruikt als ontmoetingsplek.

boedapest5
De Sint Stefanus basiliek is de grootste kerk van Boedapest. Je vindt hem in Pest en het imposante gebouw is beslist een bezoekje waard. Al is het alleen maar voor het uitzicht vanuit de koepel.

boedapest3
Het stadspark Városliget is heerlijk om doorheen te wandelen en bij mooi weer te picknicken. Je  vindt er een vijver, een dierentuin, musea, speeltuinen en kastelen. Vergeet niet een bezoekje te brengen aan het Széchenyi-badhuis, waar je heerlijk kunt bijkomen in de thermale baden.

boedapest4
Het parlementsgebouw met zijn prachtige bouwstijl is het bekendste gebouw van Boedapest. Het is tevens het grootste parlementsgebouw van heel Europa. Het is de moeite waard om van dichtbij te bewonderen, maar je kunt 'm ook prima zien vanaf één van de bruggen over de Donau.

Ben jij wel eens in Boedapest geweest? Vond je het ook zo'n te gekke stad?

One thought on “Kiekjes uit… Boedapest

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.