Kiekjes uit… Bryce Canyon

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het nationale park Bryce Canyon in de USA.

bryce5
Als je achterin het park begint (wat is aan te raden, zodat je het mooiste voor het laatst bewaart) is dit één van de eerste views die je ziet. Heel groen en enorme vergezichten. Bizar toch dat daar van die enorme oranjerode pilaren zijn gevormd?!

bryce2
Bij dit uitkijkpunt sta je zelf voor een soort muur van rotspilaren en kijk je uit over een supergroen berglandschap. Echt een compleet ander beeld dan je ziet wanneer je in het bekende Amphitheater rond loopt.

bryce4
Hoe mooi het park ook is vanuit de verschillende stopplaatsen als je met de auto rondrijdt, je ervaart de grootsheid ervan pas echt als je er een wandeling maakt. Wij verbonden de Peekaboo Trail met de Queens Garden Trail en de Rim Walk, in totaal zo'n 3 uur lopen.

bryce6
Onderweg is dit ongeveer wat je ziet. Als je de views een beetje voor jezelf wilt hebben zonder massa's toeristen voor je lens, ga dan 's ochtends aan de wandel. En dat hoeft echt niet om 6 uur al. Wij startten om 9 uur en kwamen toen bijna niemand tegen, terwijl het hoogseizoen was. Het park is niet heel groot, dus in een halve dag hadden wij 't wel gezien.

bryce3
Dit vond ik één van de mooiste views onderweg, genomen vanaf de Rim Walk. Al die kleuren en die rare vormen...schitterend toch?! Het mag dan erg toeristisch zijn, maar dit nationale park is zeker een bezoekje waard!

 

2 thoughts on “Kiekjes uit… Bryce Canyon

  1. travel addict

   Post author

   Dank je Vincent! Ik ben ook verslaafd aan bestemmingen zoeken op Google afbeeldingen 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.