Kiekjes uit… Corsica

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: Corsica.


corsica1
Corsica is een waar wandelparadijs. Over het eiland zijn honderden wandelroutes uitgezet, variërend van een half uur tot 10 dagen. Een hele mooie tocht (van een halve dag) is de Gorges de Spelunca vlakbij het dorpje Ota. Je loopt langs de afgrond van een intens groene kloof en wordt getrakteerd op mooie views onderweg.

corsica2
Een ontzettend lieflijk, schilderachtig plaatsje is Porto aan de westkust. Geniet hier van de ondergaande zon op één van de terrassen met bovenstaand uitzicht. Porto is eveneens het vertrekpunt voor veel wandelingen. Je kunt er ook boottochtjes maken.

corsica3
Eigenlijk ogen alle dorpjes in Corsica zo schattig en middeleeuws. Alsof de tijd heeft stil gestaan. Het toeristische Porto-Vecchio mag dan druk zijn, maar het is zeker de moeite waard hier een visje te eten of een wijntje te drinken op een gezellig dorpsplein.

corsica4
Een ander supermooi gebied vind je als je als je vanuit Corte naar de Gorges de la Restonica rijdt. Deze 15 km lange weg voert door de bergen langs een kraakheldere turkooizen rivier. Vanaf de parkeerplaats aan het einde van de route kun je naar Lake Malu wandelen; een prachtig bergmeer.

corsica5
Naast kloven, bergmeren, ruige kustlijnen en lieflijke dorpjes heeft Corsica ook nog eens prachtige stranden in het repertoire. Eén van de bekendste is Palombaggia beach in het zuidoosten, dat ook wel wordt vergeleken met de Malediven. Nu vind ik dat persoonlijk een beetje te ver gezocht, maar mooi is het zeker!

Trekt Corsica jou aan als bestemming?

2 thoughts on “Kiekjes uit… Corsica

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.