Kiekjes uit… de Rocky Mountains

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: de Canadese Rocky Mountains. 

rockies1
Meren heb je in alle kleuren en maten in de Rocky Mountains. Een leuke en gemakkelijke wandeling is de 5 kilometer lange Valley of the Five Lakes trail op zo'n 10 kilometer ten zuiden van Jasper national park. De tocht gaat langs vijf meren in verschillende tinten blauw en groen.

rockies2
Het gebied heeft genoeg wildlife, dus met een beetje geluk zie je het één en ander voorbij komen langs de weg. Wij stopten elke dag wel een paar keer om een zwarte beer, herten of elanden te bewonderen.

rockies3
Deze view is misschien wel de meest bekende van de Rockies: het uitzicht over Peyto Lake in Banff national park. Deze foto is genomen vanaf de Icefields Parkway. Het helderblauwe gletsjermeer heeft zijn kleur te danken aan het rotspoeder dat in de zomer het water in stroomt.

rockies4
Jaaaa... daar is ie dan! Een beer op de weg. Nou ja, in de berm 😉 Vlakbij onze auto! In totaal hebben we er een stuk of zes gezien. Geweldig toch?!

rockies5
Het fotogenieke Lake Moraine is ook te vinden in Banff national park. Het ligt op zo'n 1900 meter hoogte in de Valley of the Ten Peaks; een gebied dat zich uitstekend leent voor prachtige hikes. Trek dus zeker je wandelschoenen aan als je hier een keer bent!

Spreken de Rocky Mountains jou aan als bestemming?

 

6 thoughts on “Kiekjes uit… de Rocky Mountains

  1. travel addict

   Post author

   Thanks! Haha, viel mee hoor... bij die agressieve olifant in Zuid-Afrika zat ik 'm meer te knijpen 😉

   Reply
  1. travel addict

   Post author

   Dank 🙂 Als jullie Weg van het Noorden zijn, is Canada natuurlijk eigenlijk wel een must 😉
   Zou 'm in ieder geval zeker op de wishlist zetten...en even flink gaan sparen haha.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.