Kiekjes uit… Dubai

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: Dubai.

dubai6
Naast de Burj Khalifa en de Dubai Mall vind je de Dubai Fontain; de grootste en duurste fonteinshow ter wereld en tevens één van Dubai's populairste attracties. Dat beloofde veel goeds, dus we besloten ruim 2 uur te wachten tot de volgende show begon. Hadden we dat maar nooit gedaan; wat een anticlimax zeg! Het hele 'spektakel' duurde amper 2 minuten 🙁

dubai2
Wolkenkrabber Burj Khalifa is met zijn 829 meter sinds 2007 het hoogste gebouw ter wereld en absoluut een bezoekje waard! Het observatieplatform ligt op de 124e verdieping. Even wat cijfers: het gebouw telt 24.348 ramen en ruim honderd kilometer aan waterleidingen. De bouw kostte maar liefst 1,3 miljard euro.

dubai5
Dit is de view op de haven vanaf de 52e verdieping van het Mariott Hotel vlakbij de Dubai Marina. Je kunt hier gratis The Observatory Lounge bezoeken om van dit fantastische uitzicht te genieten. Ook het bekende Palm Island kun je vanaf dit viewdeck goed zien!

dubai1
Oud en nieuw gaan hand in hand samen in Dubai. Het is en blijft natuurlijk een islamitisch gebied, dus je ziet ook genoeg moskeeën. Zoals hier in de oude wijk Deira. In dit commerciële centrum vind je ook veel traditionele souks.

dubai3
Nu ben ik wel wat gewend als Rotterdammer, maar qua architectuur kan Dubai er natuurlijk ook wat van! Heel apart vond ik deze linkse toren, die gedraaid is gebouwd. Wel lastig ramen zemen zo 😉

Ben jij wel eens in Dubai geweest? Wat vond je ervan?

 

 

 

2 thoughts on “Kiekjes uit… Dubai

  1. travel addict

   Post author

   Ja apart is het goede woord...ik was er ook niet razend enthousiast over.
   Maar wel leuk om een keer gezien te hebben, net als Las Vegas!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.