Kiekjes uit… El Nido

headerelnidoOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het prachtige El Nido.

elnido3El Nido is een klein toeristisch plaatsje in het noorden van het Filipijnse eiland Palawan. Het stadje zelf is niet zo bijzonder; dé highlight van El Nido is de adembenemend mooie omgeving. Het maken van een boottochtje door de Bacuit Archipelago is dan ook een absolute must.

elnido4Onderweg word je gedropt op de mooiste onbewoonde eilandjes, kun je regelmatig het water induiken om te snorkelen en word je beloond met prachtige views van de karakteristieke karstbergen rondom het diepblauwe water. Niet voor niets zijn bekende tv-shows als Expeditie Robinson en Adam Zkt Eva in dit soort oorden opgenomen.

elnido1 Eén van de dingen die me opvielen op de Filipijnen is dat iedereen altijd zo vrolijk is. Neem deze kids, die tijdens Kerst heerlijk aan het spelen waren op het strand. Daar word je toch instant happy van?!

elnido2
Dit was de view vanaf ons riante balkon in Corong Corong; een soort 'buitenwijk' van El Nido. Een heerlijke plek om te slapen, want lekker rustig en je zit toch binnen 5 minuten in het bruisende centrum (en dus bij de meest verrukkelijke eettentjes...yum!).

elnido5Ik kan met recht zeggen dat El Nido het hoogtepunt was van onze reis door de Filipijnen. De kristalheldere blauwe en groene lagunes met de puntige rotsen die naar de hemel reiken; het is één van de mooiste dingen die ik gezien heb.

Het binnenland van El Nido is overigens ook prachtig, maar daarover een andere keer meer!

One thought on “Kiekjes uit… El Nido

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.