Kiekjes uit… Goa

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: de deelstaat Goa in India.

india2
Dit is toch wel het eerste wat in me opkomt als ik terugdenk aan mijn bezoek aan India: lachende, vrolijke mensen die je ongegeneerd aanstaren en nakijken. Want in India ben je als blonde kaaskop vooral zélf een attractie. Op sommige plekken kun je geen 500 meter lopen zonder te worden 'lastig gevallen' door locals die met je op de foto willen.

india1Mooie stranden, heerlijke cocktailtentjes en leuke beachparty's  rondom het kampvuur zijn misschien niet de eerste ingrediënten die in je opkomen als je aan India denkt. Toch zijn die er genoeg te vinden, op zo'n 600 km ten zuiden van Mumbai. Goa is een ideale bestemming voor een zonnige strandvakantie tijdens onze winter. En nog eens hartstikke goedkoop ook!

india3
Tsja die koeien hè...die zijn niet weg te denken uit het Indiase straatbeeld. Zelfs het strand weten ze te vinden. Kijk er dan ook niet raar vanop als je na het ontwaken uit je middagdutje opeens nieuw gezelschap naast je hebt liggen. Boe!

india6
Zelfs de kinderen lopen in India al rond met een bindi: een stip op het voorhoofd. Deze traditionele decoratie wordt door veel Hindoevrouwen gebruikt omdat men gelooft dat het hun familie bescherming biedt. Het symboliseert een spiritueel derde oog.

india5
En zo zien de stranden in Goa er ongeveer uit. Daar word je toch blij van, al die vrolijk gekleurde huisjes?! Verder is het ook erg leuk een scooter te huren en de omgeving te verkennen. Want naast stranden zijn er ook ruïnes, authentieke vissersdorpjes en mooie viewpoints te ontdekken.

One thought on “Kiekjes uit… Goa

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.