Kiekjes uit… Granada

Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: de koloniale Nicaraguaanse stad Granada.

granada1
Waar ik steden in Azië en Zuid Amerika het liefst zoveel mogelijk mijd, was ik in Midden Amerika juist helemaal fan van de meeste stadjes. Op de een of andere manier voelt het er allemaal heel gemoedelijk en dorps aan. Je vindt er oude kerken zoals deze en juist hele kleurrijke varianten. Een mooie afwisseling!

granada3
Je kunt Granada natuurlijk te voet verkennen, maar hoe leuk is het om dit met paard en wagen te doen! Vlakbij het stadspark staan tientallen koetsen klaar om je te vervoeren. De route mag je zelf bepalen.

granada2
Deze knalgele kathedraal is te vinden op de Main Square. Voor een paar dollar kun je de toren beklimmen en genieten van het uitzicht over de oudste stad van Latijns Amerika.

granada4
Dit is één van mijn favoriete reisfoto's. Ik vind het altijd zo bijzonder dat mensen in dit soort landen echt overal in slaap kunnen vallen. Op de markt, in de winkel, achter de receptie. Of gewoon zo, op een stapel plastic stoeltjes op straat.

granada5
Dit is één van de oudste gebouwen van de stad en dat is te zien ook! Rondom deze kerk is de plaatselijke markt opgebouwd. Altijd een heerlijk schouwspel: dat verkopen, onderhandelen en dealtjes sluiten.

Granada; een heerlijke stad in een fantastisch mooi land! Staat Nicaragua al op jouw lijstje?

2 thoughts on “Kiekjes uit… Granada

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.