Kiekjes uit… Hohe Tauern in Oostenrijk

headerHet is weer tijd voor een 'Kiekjes uit...' Omdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in deze rubriek via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het schitterende nationale park Hohe Tauern in Oostenrijk.hohetauern-4Toen ik 4 jaar geleden een roadtrip maakte door het zuiden van Europa, was Oostenrijk mijn laatste bestemming in een reeks van 6 landen. Helaas had ik toen geen tijd meer over om het Hohe Tauern national park te bezoeken. Deze zomer lukte dat gelukkig wel 🙂 En ik kan je zeggen...het is er echt supermooi!!
hohetauern-3Hohe Tauern is het grootste nationale park van Centraal-Europa en een van de mooiste wandelgebieden van Oostenrijk. Aan wandelroutes dan ook geen gebrek: je vindt er zo'n 6400 kilometer aan paden.
hohetauern-2De mooiste hike die wij maakten was die van Hopfellboden naar de Seebach See. Een supermooie loop van 20 kilometer langs de mooiste berglandschappen, alpenweiden, watervallen en een bergmeer.
hohetauern-1Maar ook de route van de Hintersee naar de Plattachsee en de Langsee voerde ons langs mooie plekjes. En hoe lekker is het om na 1000 hoogtemeters klimmen een sprong in dit ijskoude gletsjermeer te maken!
hohetauern-5De Krimmler waterval is met een valhoogte van in totaal 380 meter de grootste van Centraal-Europa en de op vijf na hoogste van de wereld. Ook al heb ik de watervallen van Iguazu en de Niagara Falls al gezien, ik vond 'm nog steeds indrukwekkend 😉

Ben jij al eens in dit gebied geweest?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.