Kiekjes uit… Iguazú

headeriguazuOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: nationaal park Iguazú.  

iguazu1Dit is zo ongeveer het eerste beeld dat je ziet als je de wereldberoemde watervallen van Iguazú aan de Braziliaanse kant bezoekt. Mooi plaatje hè?

iguazu7En de mooie plaatjes blijven elkaar in rap tempo opvolgen als je door dit park slentert. Je kunt de watervallen van de Braziliaanse en de Argentijnse kant bekijken. Beide kanten hebben hun eigen charme, dus het is zeker de moeite waard voor elke kant een dag uit te trekken.

iguazu6Eén van de hoogtepunten vond ik de Devils Throat aan de Argentijnse kant. Wát een view zeg, al die watervallen die in een groot gapend gat bij elkaar komen met ongekende massa's water die naar beneden storten. Bescherm je camera maar goed hier, want nat word je zeker!

iguazu2 Aan de Argentijnse kant kun je hele stukken wandelen en zie je na elke bocht een andere view. Je kunt ook per bootje naar de watervallen toe varen. Op deze manier is het natuurfenomeen nog fascinerender!

iguazu3Ook aan de Braziliaanse kant kun je de watermassa's van heel dichtbij bewonderen. Hier zie je alles vanaf beneden, terwijl je aan de Argentijnse kant meer een bird's eye view hebt. Wat er mooier is? Ik zou niet kunnen kiezen. Maar ik weet wel dat de watervallen van Iguazú tot de meest indrukwekkende natuurverschijnselen behoort die ik ooit heb gezien.

 

2 thoughts on “Kiekjes uit… Iguazú

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.