Kiekjes uit… Inle Lake

inlelake-headerOmdat beelden vaak veel meer zeggen dan woorden, laat ik je in de rubriek Kiekjes uit... via een vijftal foto's kennismaken met een bepaalde bestemming. Dit kan een stad, een land of een gebied zijn, maar ook een natuurpark of een attractie. Deze week: het Inle Lake in Myanmar.
inlelake-1Het Inle Lake was voor mij het hoogtepunt in Myanmar. Dat kwam vooral door de omgeving en de vele activiteiten die je er kunt ondernemen. Hiken, paardrijden, fietsen, boottripjes over het meer. En lekker eten, want er zijn een paar prima restaurants. Yumm!!
inlelake-5Als je kiest voor een tripje per boot, kun je je op allerlei plaatsen laten afzetten en even een kijkje nemen in het plattelandsleven van de mensen die hier wonen. Alle huizen staan op palen, omdat het waterpeil nogal kan stijgen. Met deze kids hebben we even gespeeld. Altijd leuk!
inlelake-2De vissers met hun gigantische netten zijn toch wel het bekendste beeld van Myanmar. Niet echt authentiek, want de vissers die zo fotogeniek poseren leven van de fooi van toeristen. Toch zie je nog wel echte vissers die zo te werk gaan, maar die krijg je dan weer niet zo mooi op de foto ;). inlelake
In de buurt van het Inle Lake zijn meerdere tempelcomplexen te vinden. Deze ligt direct aan het meer. Je vindt er ook een markt waar je terecht kunt voor een knipbeurt, heerlijk fruit of souvenirs voor thuis. inlelake-2
Uiteraard moet er ook getankt worden. En dat gebeurt lekker primitief, vanaf een krakkemikkig houten huisje met wat aftandse benzinevaten op de vlonder. Een boottocht is wat mij betreft dan ook echt een must als je het Inle Lake bezoekt.

 

 

4 thoughts on “Kiekjes uit… Inle Lake

 1. Myanmar heeft mij nooit echt aangesproken tot dat ik de foto's zag van een vriendin. Die van jou zijn ook heel mooi en wil Myanmar nu toch wel eens bezoeken!
  Ik vond het al zo vreemd dat je zo'n leuke foto's had van de vissers, haha. Maar wel leuk!

  Reply
  1. travel addict

   Post author

   He Marlies,

   Myanmar trok mij ook nooit zo, maar omdat ik er een soort van langs kwam tijdens mijn reis door India, Nepal en China heb ik 'm even meegepakt.
   Ik ben er niet raaazend enthousiast over (vind andere bestemmingen in Azië toffer), maar alsnog heb ik er wel een toffe tijd gehad.
   En mooie foto's gemaakt, haha 😉

   Reply
  1. travel addict

   Post author

   Wow dat is zeker lang geleden! Wel bijzonder dat je toen al bent geweest.
   Nu wordt ie gewoon meegenomen in het rondje Thailand, Laos, Cambodja door allemaal 18-jarige backpackers.
   Toch een andere ervaring 😉

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.